Çağlayan: Denizli bu yönetimi hak etmiyor

Birinci derede deprem kuşağında bulunan Denizli'ye dair 'Bir şehir ancak bu kadar kötü inşa edilir, yönetilir' diyen Mustafa Çağlayan, ' Şehir planı açısından Denizli maalesef sınıfta kalmış durumda' diyerek deprem gerçeğine dikkat çekti.

Memleket Partisi MKYK Üyesi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan, Denizli’de seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Kalabalık bir grup ile gezilerini sürdüren Çağlayan, Denizli özelinde hazırladıkları projeleri vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor. Denizli’nin birinci derece deprem kuşağında olmasından dolayı ağırlıklı olarak deprem konusundaki projelerine ağırlık veren Çağlayan, satır aralarında Denizli’nin her yönden gelişmeye müsait bir il olduğuna vurgu yaparak 20 yıldır belediye yönetimlerinin bunu gerçekleştirememesine de anlam veremediğine vurgu yapıyor.

“DENİZLİ GELİŞME POTANSİYELİ OLAN BİR İLDİR”

Denizli’nin özelliklerinden bahseden Çağlayan, “Tekstilin yanında radyasyon alan güneş potansiyeli yüksek olan, ayrıca genç nüfusta çok fazla olan bir il. Pamukkale üniversitesi gibi bir elimizde değer var. Bunların hepsi harmanladığı zaman Denizli’nin inanılmaz gelişme potansiyeli olan bir il olduğu görülüyor. Aslında biz birçok ili etüt ettik. Bunların içerisinde Denizli çok ön plana çıktı. Biz neler yapabiliriz? Nasıl faydalı olabiliriz? konusuna geldiğimiz zaman, sadece Memleket Partisinde ben değil, arkada mutfakta çalışan çok ciddi bir ekip var. Benim mühendisliğimin yanında ekibimizde olan şehir plancısı Prof. Dr. Özlem Gürzey şehri komple etüt etti. Denizli'ye çok fazla değer katabileceğimize inandık” dedi.

“DENİZLİ PLANDA SINIFTA KALMIŞ”

“Tecrübemiz var. Denizli'de buna inandığı takdirde çok güzel hizmetler yapabiliriz” diyerek seçmenlere seslenen Çağlayan, Denizli’nin kötü yönetildiğine dikkat çekti. Çağlayan, “Denizli özeline geldiğimiz zaman 20 yılda yorgun bir belediyecilik geliyoruz. Bir şehir ancak bu kadar kötü inşa edilir. Şehir planı açısından maalesef Denizli sınıfta kalmış durumda. Tüm şehrin planını tekrardan düzenlenmeli, deprem gerçeği kesinlikle unutulmamalı. Yakın zamanda çok depremler yaşadık. Anlaşılan hiç birinden ders çıkarıyoruz. Denizli'nin yüzde 60 'ı dezavantajlı durumda. 700.000 merkez nüfusunun 400 ile 450.000'e yakını dezavantajlı bölgede yaşıyor. Yapı stoklarının ve binaların insanlarımız için yeniden elden geçirilmesi lazım” dedi.

Mustafa Çağlayan Memleket Partisi Seçim Seçim 2024 Denizli deprem medya karapınar mk yapım