Cafer Sarı: Kızıl Elmaya Yaklaştık

Dünya Türk Birliği Denizli İl Başkanı Cafer Sarı, Gazeteci Mustafa Karapınar'a konuk olduğu programda, Dünya Türk Birliği'nin vizyonu, misyonu ve çalışma alanlarını anlatarak, 'Mazlumlar bizi bekliyor' dedi.

Dünya Türk Birliği Denizli İl Başkanı Cafer Sarı, Gazeteci Mustafa Karapınar’a MK Yapım Youtube kanalında canlı yayın konuğu oldu. Birliğin kurulma amacı ve hedeflerinin yanı sıra Türk Dünyasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Sarı, Turan Devletleri Birliği’nin de en kısa zamanda kurulacağına olan inancını dile getirdi. Sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan’da yaptığı ziyaret ve temasları değerlendirerek başlayan Sarı, bu ziyareti çok önemsediklerini ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

“KIZIL ELMAYA YAKLAŞTIK”
Birliğin kuruluş amacından bahseden Sarı, “Turan Devletler Birliği STK’nın birleşiminden oluşan bir birliktir. Federasyon ve konfederasyonlar düzeyinde temsil ediliyor. 2022 yılı Şubat ayında resmiyetini kazandı ve yavaş yavaş çalışma alanlarını genişletmeye başlıyor. Denizli dahil bir çok ilimizde atamalar yapıldı. Bizlere verilen bayrağı en üst seviyeye taşımak amacındayız. Bu vesile ile hayalimizdeki kızıl elmayı gerçekleştirme ikanı bulmuş durumdayız. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Birliğimiz ile 2023 yılında Kırgızistan’a gezi düzenleyeceğiz. Orada temsilcilerle bir araya geleceğiz. 4 ülkenin temsilcileri ile bir araya gelerek fuar organizasyonu düzenleyeceğiz. Birliğimizin vizyonu ekonomi, ticaret, yatırım temellidir. Avrupa Birliği yatırımcıları ile bir araya geleceğiz. Birlik olarak, küresel ısınmadan yola çıkarak hazırladığımız başta Cumhur ittifakına, devletimize ve milletimize katkı sağlayacak projemizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

“2023 YOĞUN BİR YIL OLACAK “
Türk dünyasındaki yükselişe değinen Sarı, “Güçlü ve otoriter bir Türk devleti, Türk devletlerini de ayağa kaldıracaktır. Türkiye ve Azerbaycan’ın son dönemlerde yakaladığı ivme onları da heveslendirmiştir. Türk devletleri ile birlikte turan devletleri birliği oluşması için alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Herkes elini taşın altına koyacak. Avrupa Birliği zor bir süreçten geçiyor. Yakacak odun bulmakta sıkıntı yaşar duruma geldi. Bu süreçte herkesin gözü Türk dünyasına çevrilmiş durumda. 2023 yılı bizim için çok faal bir yıl olacak. Türk markasını Avrupa’nın her yerine taşımak adına çalışma yapacağız. Dünya Türk Birliğini birçok ülkede tanıtmaya başladık. Kıbrıs, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan gibi ülkelerde faaliyetler düzenleyeceğiz. Şu anda İsviçre bu yıl içinde yatırım yapaya hazırlandı. Öte yandan özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımıza Türklerin geçmişini anlatmak adına çalışmalar sergiler yapacağız. Çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Şöyle bir gerçek var ki o da, Tüm mazlumlar bizi bekliyor” dedi.