Büyük saygısızlığın soruşturması tamamlandı

Denizli'de bir okulunun yakınında çöpte bulunan çöp kutusuna atılan Atatürk posteri, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe çerçevelerinin çöpe atılması tepki topladı. Valilik soruşturma başlatırken okul müdürünü önce görevden aldı, soruşturmanın tamamlanmasının ardından göreve iade etti.


Olay; Denizli’nin Pamukkale İlçesi Mehmetçik Mahallesi’nde bulunan Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; okulun yakınlarında bulunan bir çöp kutusuna Atatürk posteri, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe çerçeveleri bulundu. Durum çevreden büyük tepki toplarken Denizli Valiliği harekete geçerek olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÖNCE GÖREVDEN ALINDI, SONRA İADE EDİLDİ

Soruşturma nedeni ile okul Müdürü R. Ö. Önce görevden alındı.  Denizli Valisi Ali Fuat Atik, okul müdürü R.Ö’nün tekrardan görevine devam etmesi için iadesinin yapılmasının uygun olduğu belirtildi ve müdür göreve iade edildi.

KOMPLO OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ

Tepki toplayan olayla ilgili okul müdürünü tanıyan veliler ve bir sendikanın başkanı, müdürün komploya kurban gittiğini ileri sürmüştü.