Buna siz karar verin!

Merkezefendi Belediye Meclisi'nde hareketli saatler yaşandı. Meclis toplantısında aralarında geçtiğimiz dönem alınan belediye hizmet binası yapılması planlanan gayrimenkullerin satılması konuşuldu. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Merkezefendi Belediye Meclisi Haziran ayı birinci bileşimi bugün gerçekleştirildi. Geçtiniz dönem belediyeye kazandırılan ve aralarında Merkezefendi hizmet binası yapılması planlanan arsanın da olduğu öne sürülen taşınmaz gayrimenkullerin satılması gündeme geldi. Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemi sonunda Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a meclis üyeleri oy çokluğu ile yetki verildi.

Öncesinde madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Ardından birleşime ara verildi. Bileşiminin İkinci oturumunda ise ek madde CHP, İyi Parti ve Bağımsız meclis üyelerinin oyları ile 23 kabul edilirken, Ak Parti ve MHP'li meclis üyeleri 15 ret oyu kullandı. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.Başkan Doğan, “Kasım 2022’ye kadar her şey yolunda gidiyordu. Meclisimizden aldığımız borçlanma rakamlarımıza baktığımızda 70 milyon, 40 milyon ve en sonunda 80 milyon borçlanma geçirdik. Yaşanan süreçle birlikte aldığımız 80 milyonun 40 milyonunu kredilendirebildik. Bu anlamda bütün bankalara ve her yere gittiğimizi de söylemek istiyorum. Kredilerin kullanmadığını, kapandığını hepimiz biliyoruz. Ama belediyede zaman ve hizmet hiç bitmiyor. Bizler de tedbir amaçlı karar alma gayreti içerisindeyiz. Dışarıda “Bu paralar nereye gidiyor?” söylemlerini de duyuyorum. Bu paraların üstyapının tamamını yetmediği rakamlarla sabit. Sümer’in şu an 2. Etabına başladık. İller Bankası payımızda bir düşüş var. Göreve başladığımızda asgari ücret 2 bin 200 liraydı. Bugün bizde sendikayla birlikte 9 bin 500 TL’den aşağıya maaş alan arkadaşımız yok. Yüzde 400 artışı hiç kimse düşünemiyordu. İller Bankası’ndan gelen para maaşlara yetmiyor. Bırakın hak ediş ödemeyi, akaryakıta dahi yetmiyor. O yüzden yaşanan ekonomik sıkıntı dolayısı ile bu şekilde bir yol aldık. İlçemize yeni yerler de kattık ama süreç bizi buraya getirdi. Tabii ki her türlü eleştiriye ve fikre açığız. İnanın ki tasarruf yapıyoruz. İhtiyacımız olan projelerle devam ediyoruz. Tasarruf tedbirlerimizi kendi içimizde aldık. Bazı hizmetler var ki durdurulması mümkün değil. Denizli’ye baktığımızda birçok belediye kredi bulabiliyorsa ya borçlanma yoluna gidiyor ya da bu şekilde satış kararı aldı. İhalelerin de yapıldığını görüyor, biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Grubu adın söz alan Yavuz Aki, sonuç ne olursa olsun satışın durdurulması için dava açacaklarını açıkladı.