Buldan'da kuş şenliği yapıldı

200'e yakın kuş türünün bulunduğu Buldan'daki Yayla Gölü'nde, şenlik yapıldı.

Buldan yayla gölü kuş şenliği etkinliğine ev sahipliği yaptı. 200’e yakın kuş türünün bulunduğu Yayla Gölü’nde, gölün ve çevrenin ekosisteminin korunmasına dikkat çekmek için Gelecek Turizm’de ” Kuşlar Sizi Çağırıyor” projesini Buldan Halkına ve misafirlere anlatıldı.  Yayla gölünde yapılan şenlikler kapsamında folklör gösterisi, kuş fotoğrafları çekimi, kış gözlemciliği ve uçurtma şenliği yapıldı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve çok sayıda İlçe hakkının katıldığı şenlikler renkli görüntülere de sahne oldu. Ellerine doğa ve kuş içerikli çeşitli dövizler taşıyan çocuklar doğaya sahip çıkalım mesajı verdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığındaki Gelecek Turizmde kapsamında bugün Buldan Yayla Gölü’nde ve çevre ekosistemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ”Kuş Şenliği” çevre halkına unutulmaz güzel bir gün yaşattı. 

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay "Buldan ilçemizde bulunan bu eşsiz güzelliğin değerini bilmeliyiz. Kuşların ekosistemini koruyarak, burayı turizme açmalıyız”dedi. Başkan Gülbay ilçe halkının yardımı ile buranın dünyanın sayılı turizm bölgeleri arısına girebileceğini belirtti.

”Kuşlar Sizi Çağırıyor” projesi kapsamında buluşan Buldanlılar ve misafirler, Yayla Gölü’nü gezdiler, uçurtmalar uçurdular ve müzikler eşliğinde dans ettiler. Buldan’ın 11 km üzerinde bulunan bu yayla Buldanlıların desteği ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Müjgan Gülbay Buldan Kaymakamlığı’nın desteği ile Tüm Denizli, Türkiye ve Dünya’dan gelecek misafirlere açılacağa benziyor. Kuşların doğal ortamı Buldan’da korunacak.

buldan kuş şenliği mustafa gülbay