Buldan'da ilköğretim haftası açılış töreni gerçekleştirildi

Buldan'da 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası açılış etkinlileri Atatürk Anıtı'nda düzenlen törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Açılış etkinlikleri Ahmet Tuncay Yatılı Bölge Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Törene protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlköğretim Haftası  açılış etkinlikleri Alanyazı Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başladı. Törene, Milli Eğitim İlçe Müdürü Ömer Kölemen, Buldan Belediyesi’ne temsilen meclis üyesi Mustafa Mustak, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, Emniyet Müdürü Murat Kale, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından İlköğretim Haftası açılış etkinlikleri Ahmet Tuncay Yatılı Bölge Ortaokulu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Ahmet Tuncay Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Yardımcısı Nuran Kızılöz yaptı. Öğrencilerin hazırladığı şiirlerin okunmasının ardından Müzik Öğretmeni Ümit Eren’in müzik dinletisinin ardından, Ahmet Nadir Özlen İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterisi büyük beğeniyle izlendi.

OKULA YENİ BAŞLAYAN ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLYE KARŞILANDI
Ahmet Tuncay Yatılı Bölge Ortaokulu’na yeni başlayan 5. sınıflar, okulun 8.sınıf öğrencileri tarafından çiçekle karşılandı. Arkadaşlarına çiçek takdim ederek hoş geldiniz diyen öğrenciler daha sonra  “Bu Bayrak” adlı türkü eşliğinde ay-yıldızlı Türk bayağının altından geçerek sınıfları doldurdu.

“BULDAN BELEDİYESİ OLARAK EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ”
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili yayınladığı mesajında öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere tüm eğitim camiasının yeni eğitim ve öğretim yılını kutlayarak başarılar diledi. Başkan Şevik, “Eğitim ve öğretim sadece kurumların değil, sosyal hayatın en önemli parçasıdır. Aile ortamından başlayan eğitim ve öğrenme süreci her ne kadar okullarımızda kıymetli öğretmenlerimizin aydın ve çağdaş fikirleri ışığında üst noktaya çıkartılsa da toplumumuzdaki her bireyin bir çocuğun eğitim ve öğretim sürecinde sorumluluğu vardır. Buldan Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda eğitime destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.