Bu Yiyeceklere Dikkat!

Günlük hayatta 'sağlıklı' olduğunu düşünerek tükettiğimiz birçok gıdanın aslında sağlıksız olduğunu biliyor muydunuz? İçerisinde bulunan şeker nedeniyle sağlıklı sandığımız yiyecekler bazen bizler için tehlike oluşturabilir.

Günlük yaşamda özellikle sağlıklı beslenme veya diyet yaparken tercih edilen bazı besinler aslında sandığımız kadar masum olmayabiliyor. Her şeyin fazlasının zarar olduğu göz önünde bulundurulduğunda şeker vücudumuz için ihtiyaç olsa da fazla şeker de bir o kadar zararlı. Sağlıklı olduğunu düşünerek tükettiğimiz bazı yiyeceklerde de bulunan fazla şeker aslında o yiyeceklerin vücudumuza birer tehlike oluşturduğunu bilmeliyiz.

İşte o sağlıklı olduğunu düşünülen bazı yiyecekler;

Mısır Gevrekleri
Diyet yapan bireylerin en çok tercih ettiği gıdaların başında gelen mısır gevrekleri yeterince masum mu sizce? Aldığınız mısır gevreği tatlıysa ve paketi parlaksa içerisinde şeker barındırma ihtimali oldukça yüksek. Birçok tahılda gizli eklenmiş şeker yer almaktadır. Sağlıklı diye tüketilen mısır gevreklerinde de bir dilim kekte olandan daha fazla şeker bulunmaktadır.



Hazır Meyveli Yoğurtlar
Diyet sürecinde tatlı isteği kaçınılmaz olabiliyor. Bu isteği kesmesi için sık sık tercih edilen meyveli yoğurtların neredeyse tamamında şeker yer aldığını biliyor muydunuz? Bu nedenle hazır meyveli yoğurtlar yerine sade yoğurt alıp toz tarçın veya meyveyle tüketmek daha faydalı olabiliyor.




Diyet Atıştırmalıkları
Diyet yaparken tükettiğimiz gıdalara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Diyet için tüketilen birçok ambalajlı ürün bulunmakta. Ancak yağsız diye piyasaya sürülen bu ürünlerin birçoğunda yüksek miktarda şeker yer aldığını da bilmek gerekiyor.




Yemekleri Lezzetlendiren Soslar ve Çeşniler
Yemeklerimize lezzet katmak için bazen çeşitli soslardan ya da çeşnilerden yararlanırız. Bu sos ve çeşnilerin çoğunda yüksek miktarda şeker yer almaktadır. Hazır almaktan ziyade kendi sos veya çeşnilerinizi yapmak daha sağlıklı olabilir.



Ekmek
Diyet yaparken tükettiğimiz ekmeği daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz diğer ekmek çeşitleriyle değiştirebiliyoruz. Ama tahıllı, beyaz, esmer gibi ekmek türlerinde şeker yer aldığını da unutmamak lazım. Gizli şeker içeren ekmeklerden kaçınmanın yolunu arayanlar ekmeğini kendi üretebilir ya da güvendiği fırından satın alabilir.



Konserve Gıdalar
Gerek pratikliği gerekse uzun ömürlü olması nedeniyle konserve gıdaları birçok kişi tercih etmektedir. Fasulye, domates, bezelye gibi konserve gıdaların içerisinde eklenmiş şeker yer alıyor. Bu gıdaların içerisine şeker eklenmesinin nedeni ise gıdaların lezzetini artırmak. Bu nedenle kendi konservelerinizi kendiniz yaparak bunun önüne geçebilirsiniz.

sağlıklıyiyecek buyiyecekleredikkat sağlıklıbeslenme sağlıklıkbesinler besin yiyecek yemek diyet diyetyemekleri diyetürünleri diyetbeslenme beslenme