Bu stantlar Denizli'yi anlatıyor

Denizli'de kurulan 6 yerel eylem grubunun İlçelerini tanıtması ve ürünlerini sergilemesi amacıyla Denizli Ticaret Odası önünde gerçekleştirilen 'Yerel Eylem Grubu (YEG) Şenliği' vatandaş tarafından ilgi gördü.

 

Denizli’de ilk defa gerçekleştirilen ‘Denizli YEG Şenliği’ Denizli Ticaret Odası önünde 2 günlük programına başladı. Serinhisar’da kurulu Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği, Bozkurt’ta kurulu Hambat Yerel Eylem Grubu Derneği,  Buldan’da kurulu Doku Yerel Eylem Grubu Derneği, Çal’da kurulu Kayı Pazarı Yerel Eylem Grubu Derneği,  Çameli’de kurulu Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği ile Kale ve Beyağaç’ta kurulu Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği’nin katılımı ile birlikte başlayan şenlikte Dernekler İlçelerinin güzelliklerini ve lezzetleriyle ünlü kendilerine has ürünlerinin tadımını yaptırarak vatandaşa sunacaklar.

Şenlik açılışında konuşan Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili Hasan Aracı, “İlçelerimizin ve derneklerimizin kendilerini tanıtma fırsatı bulduğu yerel eylem grubu derneklerimiz ile düzenlemiş olduğumuz şenliğimize hepiniz hoş geldiniz. Toplum olarak topyekûn gelişmek ve büyümek, güçlü olmak ile gerçek anlamda ekonomik kalkınma yerelden başlar. Bu kapsamda tıpkı bugün burada olduğu gibi Denizli’nin yararına olan şehrimizin ve insanımızın kalkınmasına katkı koyan herkesin yanındayız. Yerel Eylem Grubu yörelerine ilişkin ortak bir stratejiyi uygulamak üzere Dernek statüsündeki yerel yapılarının bir araya geldiği Kamu Kurumları, Özel Sektör temsilciliklerimiz ile birlikte Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan topluluktur. Bu türdeki yapılar desteklenmeli ve büyütülmelidir. Avrupa Birliği ve devletimiz tarafından desteklenen bu alanda stant açan Derneklerimizin temsilcilerini ziyaretçilerine 2 gün boyunca bölgelerini ve faaliyetlerini anlatacaklar. Ürünlerini tattıracaklar ve tanıtımını yapacaklar.” dedi.

Şenliğe katılımda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, şenlikte tanıtımını yapacak olan 7 ilçemiz ve 6 derneğe teşekkür ettiğini belirterek, buna benzer derneklerin de destekçisi olacaklarını dile getirdi. Değirmenci, “Biliyorsunuz Denizli 2014 yılında Büyükşehir olan şehirlerden bir tanesi. Büyükşehir olmamız ile birlikte 19 ilçemizde 616 mahallemizde artık Büyükşehir imkânları ulaşmaya başladı. Ulaşım başta olmak üzere şehirlerin merkezindeki olan güzellikler, Denizli merkezimizdeki hizmet kalitesini ilçelerimize ve mahallelerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Artık altyapı ve üstyapı çalışmaları bitmiş olan ulaşımları kolaylaşmış ilçelerimizde sıra yerel özellikleri yerel zenginlikleri ön plana çıkarmaya geldi. İlçelerimizde üretimi desteklersek, onları cesaretlendirirsek, onlara moral verirsek, onların elinden tutarsak oraların zenginliklerini ön plana çıkarmamız mümkün olacak. Büyükşehir Belediyemiz bugüne kadar bu konuda elinden geleni yapmıştır. Bu üretimlere katkı verdiğimiz sürece sadece Denizli’mize değil ülkemize ve dünyaya duyurabiliriz” dedi.

2012’den bu yana 10 yıldır yaptıkları desteklerin ve yatırımlar genel itibariyle aslında ilk başta sabit yatırımlar olduğunu dile getiren Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Bilal Taştepe, katılım öncesi yardım aracının en son bileşeninin farklı bir başlığı olan ‘Leader’ başlığı adı altında kendilerini tanıtmak isteyen derneklerin destekçisi olmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.