Bu rahatlık bize dert olacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısını gösteren haritanın güncel halini paylaştı. Bakan Koca, paylaşımında, 'Normale dönmek elimizde. Bu ancak tedbirle mümkün' mesajına yer verdi. Denizli ise bu tabloya göre yüksek riskli iller arasına girmeye aday oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısını gösteren haritanın güncel halini sosyal medya hesabından paylaştı.

“Normale dönmek elimizde. Bu ancak tedbirle mümkün” diyen Bakan Koca, vatandaşlara tedbir uyarısında bulundu. Koca, “Virüsü yok sayamayız. Onun normal hayatımızı elimizden almasına da izin vermemeliyiz. Bunu tedbirlere uyarak başarabiliriz” ifadelerine yer verdi.


DENİZLİ, TURUNCUYA DÖNMEK ÜZERE!

8-14 Şubat tarihleri arasında ilk açıklanan haritada orta riskli iller arasında, 32,5 kişi ile sarı renkle gösterilen Denizli, 13-19 Mart arasındaki veriler alınarak son yayınlanan haritada 16,9 kişi artış göstererek 49,4’e yükseldi. Bu duruma göre; 0,6 oranında bir artış daha olması Denizli’nin yüksek riskli iller arasına girerek turuncu renge döneceğini gösteriyor.

DENİZLİ DİKKAT ET!

İlk vakanın Türkiye’de görülmesinin ardından sık sık maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiği çağrısında bulunuluyor. Denizli’nin bu kurallara biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Öyle ki vaka artış hızı bu şekilde devam ederse yasaklar yeniden kapıyı çalacak!