Bu okula 5 kuruş ödemeyeceksiniz

Teknoloji ve Bilim Koleji (Teknobil) 2017-2018 Eğiitm öğretim yılında başlayacak. Kolejin en büyük özelliği yüzde 100 devlet desteği olması.

Teknoloji ve Bilim Koleji (Teknobil) 2017-2018 Eğiitm öğretim yılında başlayacak. Kolejin en büyük özelliği yüzde 100 devlet desteği olması. 



Teknoloji ve Bilim Koleji (Teknobil) Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Kurucuların katıldığı toplantıda konuşan Mahir Şahinarslan, okulun mesleki teknik anadolu lisesi olduğunu bildirdi. Şahinarslan, "Yüze 100 devlet garantisi ve burslu bir okul. Tamamen devlet garantisinde para talep edilmiyor. Normal öğrencilerden kılık kıyafet kırtasiye ve yemek ücreti talep ediyoruz" dedi. 



Denizli'de ilk defa uygulamaya geçeceğini bildiren Şahinarslan, "Türkiye'de 11 tane okul var. Devlet mesleki eğitime önem verdiği için destekliyor. Bu konseptin Denizlide olması gerektiğine inandık. Denizli için hayırlı bir işe vesile olduk. Okul cankurtaran mahallesinde 15 dönüm 8 bin metrekare alana kurulu 82 derslik var. 1 hafta içinde hazırlık bitecek. 8. Sınıf mezunları 9. Sınıftan 10. Sınıfa geçen öğrenciler kabul ediliyor. Müfredattan farklı dersler yok. 

 



"10. Sınıftan itibaren teknik dersler verilecek" diyen Şahinarslan, "Yenilenebilir enerji, endüstriyel otomasyon, gıda teknolojisi dersleri olacak. Yenilenebilir enerjiye dünya yatırımlar yapıyor. Büyük firmalar şimdiden istihdam için bizimle irtibat kürüyorlar. 1000 civarında öğrenci alabileceğiz. 480 hatta 490 puanlık öğrenciler bizi istiyor. Öğrencileri üniversite sınavlarına da hazırlayacağız. 1800 öğrencilik binamız var. Denizli sanayi ve işçi kenti. Böylesine bir okul yoktu" dedi.