Bu kare çok tartışıldı

Serinhisar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Gemi'nin oyun oynarken sosyal medyaya yansıyan fotoğraf karesi gündeme bomba gibi düştü. AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nurcan Dalbudak, konu ile ilgili paylaşım yaptı.

Corona virüs önlemleri kapsamında getirilen kahvelerde oyun yasağı devam ederken Serinhisar İlçesi’nden gelen ve Belediye Başkanı Hüseyin Gemi’nin oyun oynarken fotoğraf karesi yansıdı. Çevresinde vatandaşlarla oyun oynarken görülen Gemi, maskesini ve çenesinin altına indirdiği dikkatlerden kaçmadı. Gelişme üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan ve Başkan Gemi’yi kutlayan AK Parti Önceki Dönem Denizli Milletvekili ve Kadın Kolları İl Başkanı Nurcan Dalbudak, “Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun bugünkü açıklamasını canla başla özümseyen ve hemen sıfır desteği ile kağıt oynayan Belediye Başkanını kutlarız” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyada büyük paylaşım gören ve destek mesajlarının yanında eleştirilerin de geldiği açıklamasında, “Kahveler açık, güzel! Ama kağıt oynamak yasak. Eee... vatandaş kahveye niye gitsin o zaman? Oysa önlem alabilirsiniz. Dersiniz ki; her oyunda sıfır, yeni kağıt açacaksınız. Bitti, bu kadar basit. Ama bu düşünülmüyor. Akıllarına bile gelmiyor” ifadelerini kullanırken, Başkan Gemi’nin yansıyan fotoğrafları “Genel Başkana Destek” mesajı olarak da yorumlandı.

OYUN YASAĞI DEVAM EDİYOR

 

1 Haziran itibariyle birçok normalleşme adımı atılmış, buna karşın ancak kahvehane ve kıraathanelerde oyun yasağı getirilmişti. Her ne kadar son yayımlanan genelgede ile çalışma saatleri ile ilgili değişim yapılsa da toplum sağlığının riske atılması ihtimali gereği oyun yasağı devam ediyordu.