Beyağaç sizi bekliyor

Beyağaç İlçesinde düzenlenecek olan 12. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Tarhana Festivali bu yıl 15 – 16 – 17 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve Tarihi Kırkpınar Ebedi Kemer Sahibi Başpehlivan Hüseyin Çokal, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı gerçekleştirerek Denizli’yi Beyağaç’a davet etti. Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay gerçekleştirdiği basın açıklamasında festival ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Akçay “Beyağaç İlçemizi ve sahip olduğu güzellikleri, değerleri ile birlikte etkin bir şekilde tanıtmak ve bu güzellikleri ve değerleri paylaşmak için, Beyağaç İlçemizde yıllardır belediyemizce yapılmakta olan, Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri – Kültür ve Tarhana Festivali’ne tüm Denizli halkı davetlidir. Ata sporumuz yağlı pehlivan güreşini sahip çıkarak, yöre ve çevre insanlarımızca çok sevilen bu spor dalının yılda bir defa da olsa güreş severler tarafından izlenmesini sağlamak, Kırkpınar Altın Kemer Ebedi Sahibi Başpehlivan, Devlet Sporcusu Hüseyin Çokal isminin yaşatılmasını sağlamaktır” dedi.  

 

FESTİVAL PROGRAMI

İnsula Mimarlık ve Restorasyon sahibi Mimar Gökhan Sarıkavak’ın güreş ağalığını yapacağı festival 15 Eylül Cuma günü, saat 15.00’de, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanında açılış ile başlayacak. Kortej yürüyüşü, folklor gösterisi, protokol konuşmaları, fotoğraf sergisi, topan tarhana ikramı ve en iyi topan tarhana yemeği yarışmasıyla ilk gün etkinlikleri sona erecek. 16 Eylül’de yayla gezileri, topan tarhana ikramı yapılacak ve akşam Sanatçı Ayşe Dinçer sahne alacak. Festivalin son günü 17 Eylül’de de yağlı pehlivan güreşleri yapılacak.

Beyağaç Yağlı pahlivan güreşleri Pehlivan Mustafa Akçay Hüseyin Çokal Tarhana Kültür ve Tarhana Festivali Ata sporu