Bebek ve çocuk giyimde tehlike!

Denizli'de uzun süredir bebek ve çocuk giyim üzerinde hizmet veren Koçak Çocuk Giyim'in sahibi Galip Koçak, bebek giyimde dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Bebeklerimize kıyafet almak eğlenceli bir iştir. Birbirinden farklı modelleri görünce hepsini almak isteyebilirsiniz. Yalnız, görünüşlerine aldanmamak gerekiyor! Çok sevimli de görünseler bebeklerimizin hassas ciltleri için tehlikeli olabiliyor.

1994 yılından bu yana Bayramyeri’nde bebek ve çocuk giyim üzerine hizmet veren Koçak Çocuk Giyim’in sahibi Galip Koçak, www.denizli’desiyaset.com’a önemli açıklamalarda bulundu. 

Yenidoğan ve bebeklik çağı dediğimiz dönemlerde kıyafet seçimlerinin oldukça önemli olduğunu belirten Galip Koçak, “Bebek ve çocukların ciltleri hassastır ve uygun olmayan kumaş türleri vücutlarını tahriş edebilir. Bebeklerin terlememesi için sentetik lif, naylon gibi kumaşlardan kaçınmalı ve yün, ipek, pamuk gibi doğal kumaşlardan üretilen giysiler tercih edilmelidir” dedi.

AŞIRI İŞLEME VE DÜĞMELER TEHLİKELİ OLABİLİR!

“Yenidoğan ve bebeklik dönemi kıyafetlerinde özellikle dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta kıyafet üzerindeki aksesuarlardır” diyen Koçak, Ebeveynlere çok önemli bir konuda uyarıda da bulundu. Koçak,  “Düğmelerin ve boncukların kopması nedeni ile bebeklik döneminde boğulma riskleri oldukça fazla oluyor. Bu nedenle ebeveynler kıyafet seçimi konusunda dikkat etmelidir” ifadelerine yer verdi.

TALİMATLARA UYARSAK KIYAFETLERİN ÖMRÜ UZAR!

Kıyafetlerin yıpranmaması ve uzun süre kullanılabilmesi konusuna değinen Koçak, “Her ürünün temizlik aşamasında talimatı farklıdır. Kıyafetleri daha uzun süre kullanmak istiyorsanız mutlaka talimatlara uygun yıkayın ve yıkamadan önce de ters çevirin” şeklinde konuştu.

Nurhayat ERTAN YETİŞ