BBP'liler Erdoğan'a seslendi

Büyük Birlik Partisinin Kurucu Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun anısına dağıtılan lokma hayrında konuşan BBP Denizli İl Başkanı İsmail Karateke, '12 yıldır dava süreci sonuçlanmadı. Hangi Türk vatandaşına sorarsanız sorun. Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürüldüğünü söyler' dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

Büyük Birlik Partisinin Kurucu Lideri Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 12’nci yılında Denizli’de yapılan etkinliklerle anıldı. BBP Denizli İl Başkanlığı tarafından Çınar Meydanı’nda bulunan Yeni Cami’de lokma hayrı yapıldı, Kuranı Kerim okundu dualar edildi. Denizli Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe; Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, AK Parti il Başkanı Yücel Güngör, MHP il başkan Yrd. Hakan Çetinkaya, Pamukkale belediye Başkanı Avni Örki, Çal belediye Başkanı Fethi Akçan, STK başkanları davetliler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Denizli Büyük Birlik Partisi İl Başkanı İsmail Karateke Yazıcıoğlu’nun değerinin ve yaptıklarının güç geçtikçe çok daha iyi anlaşılmaya başlandığına dikkat çekerek “25 Mart 2009 tarihinde suikast sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşının şahadetinin 12’nci yıl dönümü. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu gün yaklaşık üç bin kişinin katlımı ile lokma hayrımızı yaptık. Bu günde aramızda olan herkese çok teşekkür ediyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ

“Her geçen gün görüyoruz ki rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun kıymeti her seneyi devresinde bir kat daha anlaşılıyor” diyen Karateke, “Çağımızın 21’inci yüzyılın Alperen’i Yunus Emre’siydi diye bakıyoruz. Kaza süreci, biz buna suikast süreci diyoruz. Çünkü 25 Mart 2009 tarihi Türkiye için çok önemli bir tarihti. 15 Temmuz’da sıkılan ilk kurşundur. 15 Temmuz’un ilk başlangıç noktası 25 Mart 2009 tarihidir.  Tabiki dava süreci devam etmektedir. Biz Cumhurbaşkanımız’dan bu konuda desteklerini bekliyoruz. Bu olayın çözülememesinden tüm Türk halkı rahatsız. 12 yıldır dava süreci sonuçlanmadı. Hangi Türk vatandaşına sorarsanız sorun. Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldürüldüğünü söyler. Bütün Türk Milletinin vicdanında Bu şekilde yer etmiştir. Her evden bir cenaze çıkmış büyüklüğündedir. O yüzden en kısa zamanda Türk halkının vicdanını rahatlatacak bu davanın bir an önce sonuçlanması için Cumhurbaşkanımızın da müdahil olmasını, kazadaki karanlık noktaların bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz” dedi.