Bayrak için ayaklandılar

Çardak İlçesine bağlı Beylerli Mahallesi'nde ikinci kez Türk Bayrağının yerinden indirilmesine tepki gösteren mahallenin gençleri sonunda ayaklandı. Arbede çıktı.

Bayrak indirilince 

gençler ayaklandı




Çardak İlçesine bağlı Beylerli Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ikinci kez Türk Bayrağının yerinden indirilmesine tepki gösteren mahallenin gençleri sonunda ayaklandı. 



Çardak, Ramazan bayramının ilk günü karıştı. Çardak İlçesine bağlı Beylerli mahallesinde yaşanan olayda Türk bayrağının ikinci kez yerinden indirilmesine tepki gösteren mahallenin gençleri, yine aynı manzara ile karşılaşınca ayaklandı. 

İKİNCİ KEZ İNDİRİLDİ

Mahalleye bağlı Delikli kaya mevkisinde yıllardır asılı duran Türk Bayrağı, mahalle hakkının gurur kaynağı olurken, mevsimlik işçi statüsünde Doğu bölgelerinden mahalleye vatandaşların çalışma amaçlı gelmesi ile birlikte zaman zaman Türk Bayrağı yerinden indirilmeye başlandı. 

GENÇLER AYAKLANDI

Görgü tanıklarından elde edilen bilgiye göre Türk Bayrağının yerinde olmadığını gören mahalle sakinleri kendi imkanları ile yeni bayrağı yerine astı. Bu kez nöbet tutmaya başlayan mahalle sakinleri, Ramazan Bayramının birinci günü Türk Bayrağını yerinden indiren kişiyi tespit etti. 

JANDARMA GELDİ

Daha  sonra mahallede hareketli saatler yaşanmaya başlandı. İlkindi saatlerinden sonra Delikli Kaya mevkisine gelen mahallenin gençleri, tepkilerini çok sert bir şekilde gösterdi. Bayrağın indirildiği yere İlçe jandarmaya bağlı kuvvetler geldi. jandarmanın telkinlerine uyan mahallenin gençleri, arbede çıkarmadan uzun uğraşlar sonunda bayrağı herzaman dalgalandığı yaklaşık 3 metrelik demir direğe aşarak yeniden dalgalanmasını sağladı. 

OLAYI ANLATTI

Görgü tanıklarından Ali Kavak, olayı şu şekilde anlattı. "Mevsimlik yöğmiye usulü çalışmak için köyünüze geliyor. Çapa yapıyorlar. Daha önce 18-20 yaşlarında çocuk bayrağı indirmiş. Jandarma çocuğu bularak bayrağı zorla yerine astırmış. Sonra ben geldim olayı duydum çocukla konuştum. Bu bayrak buradan inmeyecek namustur o dedi. Sen bu vatanın evladı değilmisin dedim. Ben bayrağımı, vatanımı seviyorum dedi. Ben de arabamdan çıkartarak kendisine bayrak hediye ettim. Bu gün yine arkadaşlarla dolaşalım deren bayrağın yine yerinde olmadığını gördük. Arkadaşlar motorla yukarı çıkarken bahsettiğin çocukların diğer taraftan aşağıya indiğini görmüşler. Vatan, bayrak sevgisi var diyor ama bayrağı indirmekten de geri kalmıyor. Bunu ikinci sefer yaptı. 156'ya yine bildirdik" dedi.

öte yandan mahallenin gençleri, bayrağın yerine asılma sürecine kadar olan gelişmeleri kaydedip sosyal medya üzerinden yayınladılar. 

Çardak türk bayrağı beylerli gençler ayaklandı