Basmacı, Rektör Bağ'a seslendi

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşini atamasına ilişkin, "Pamukkale Üniversitesi'ndeki kadro yetersiz mi ki; siz eşinizi o makama getiriniz? " dedi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ise olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Basmacı açıklamasında şunları dile getirdi:

"O makama layık başka birini bulamadınız da mı eşinizi sekreter yaptınız? Son dönemlerde yaptığı atılım ile Denizli'nin yüz akı olan Pamukkale Üniversitesi'ndeki kadro yetersiz mi ki; siz eşinizi o makama getiriniz? Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz mısınız? Hak ve adalet var. Kural tanımaz, etik değerleri bir kenara bırakarak yaptığınız atamanın toplum vicdanında sizi aklayacak hiçbir haklı tarafı olamaz. Bu gücü ve kural tanımazlığı aldığınız kesim, bir gün gelir sizi de mağdur edebilir. Eşinizin akademik hayatını kimse tartışmıyor. Kağıt üzerinde her şey tamam olabilir. Etkili ve yetkin de olabilir. Ne olursa olsun, mühim olan makama birinci derece yakınınızı atamanız. Sizi sağduyulu ve vicdan ölçüsünde bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Denizli'nin yüz akı olan bir eğitim kurumunun başarılarla ülke gündemine geleceği bir dönemde üniversitemizin bu tip polemiklerle konuşuluyor olması rahatsız edicidir. Aklın ve bilimin ışığında hareket etmesi gereken üniversite yönetimini daha duyarlı olmaya davet ediyorum."

chp melike basmacı rektör hüseyin bağ atama