Basmacı gözdağı verdi

CHP'nin kuruluşunun 94. yıl dönümünde mesaj yayımlayan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, "Bizler var olduğumuz sürece cumhuriyet düşmanları rahat uyuyamayacak" diyerek önemli bir mesaj verdi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 9 Eylül 1923 yılında siyasi hayatına başlayan partisinin kuruluş yıl dönümünü yayımladığı bir mesaj ile kutladı. 

CHP'nin 94 yıldır olduğu gibi bundan sonra da cumhuriyet ve sonrasında elde edilen kazanımların arkasında dimdik durmaya devam edeceğini ifade eden Basmacı, "Geçmiş dönemler, günümüzde olduğu gibi cumhuriyete açık ve gizli bir şekilde saldırılar oldu. Hepsinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleri bu girişimleri başarı ile bertaraf etmesini bildi. Şimdi de aynı durum ile karşı karşıyayız. Cumhuriyetten haz etmeyen bazı kesimler gerken söylem bazında, gerekse de yaptıkları fiillerle insanlarımızın aklı ile alay edercesine oyunlar oynuyorlar. Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden yıpratma ve kamuoyu nezdinde küçük düşürücü bir takım gayretler içerisine giriyorlar. Ancak şunu unutmasınlar ki, biz bu vatanı nasıl kolay kazanmadıksa, cumhuriyeti de kolay kazanmadık. Zamanı geldi canımızı, kanımızı Albayrak ve gelecek kuşaklar için feda ettik. Yine aynı durumla karşı karşıya kalınırsa yine feda etmekten asla ve asla geri adım atmayız. Bizler var olduğumuz sürece cumhuriyet düşmanları rahat uyuyamayacak. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin temel taşı ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal önderliğinde bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz" dedi.

melike basmacı chp denizli 94. yıl