Basmacı'dan Akbaş Barajı ile ilgili çok konuşulacak bir iddia geldi

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, yaklaşık 3500 kişinin yaşadığı Honaz ve Serinhisar ilçelerini içini alan üç mahalleyi ve Denizli'nin geleceğini ilgilendiren Akbaş Baraj Göleti ile ilgili önemli bir tespitte bulundu.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Akbaş Baraj Göletinin yapıldığı alanda gözden kaçan önemli bir detayı gündeme getirdi.

2012 yılında yapılmaya başlanan ve Denizli’nin 20 yıl sonraki su ihtiyacını karşılaması beklenen Akbaş Baraj göletini besleyen üç mahallede altyapı yetersiz olduğu için atıkların baraj göletine aktığını ifade eden Basmacı, “Akbaş barajını besleyen derelerin suyunun geldiği üç mahallede kanalizasyon giderleri Akbaş Barajının içine akıyor. Barajın dolumunu sağlayan dereler güzergahında bulunan Honaz’a bağlı 1500 nüfuslu Karaçay Mahallesi, 1000 nüfuslu Aydınlar Mahallesi ile yine yaklaşık 1000 nüfuslu Serinhisar İlçesi’ne bağlı Kocapınar Mahallesi’nde hali hazırdaki altyapıların eskidiği, yerine yenisinin yapılmadığı için mahallelerde kanalizasyon yerine posheptik çukurları bulunduğundan dolayı, her 3 mahallenin de bütün kanalizasyon atıkları bu barajda birikiyor” dedi.



Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait (DESKİ) tarafından peojesi yapılan Honaz’a bağlı Kızılyer’e kadar gerçekleşecek altyapı projesinin yapıldığını ifade eden Basmacı, projeye henüz başlanmadığını da kaydederek, “Yıllardan beri kanalizasyon atıkları baraj göletinde toplanıyor. Bir an önce yetkiler konuya eğilmeli ve altyapı çalışmaları bitirilmelidir. Karaçay ve Kocapınar Mahallelerinin ortasından geçen derelere kanalizasyon aktığı için köy içleri kokudan gelişmiyor. Her türlü hastalığa da davetiye çıkartılıyor. Özellikle yaz aylarında buralarda durulmuyor. Ayrıca derelerde bu atıkların baraj göletine taşınıyor olması da ayrı tartışma konusudur. İnsanlarımız baraj göletinde tutulan bu sulardan yıllar sonra Denizli merkez ve ihtiyaç duyulan yerlere içmeye taşınacak. Hangi vicdanla onlara bu suları içireceksiniz merak ediyorum” dedi.



Bölgede yaşayanlarla yaptığı görüşmelerden elde ettiği izlenimleri de aktaran Basmacı, altyapı sıkıntısının uzun yıllardır yaşandığına dair bilgiler aldığını ifade ederek, “Üç mahallede yaşayan insanların her türlü atıkların kanalizasyon olmadığı için dereler vasıtası ile menderese kadar uzandığını öğrendim. Bu zamana kadar bu tarz bir yaklaşım sergilenmedi. Ta ki, baraj göleti yapılana kadar. Şimdi ise insanların atıkları, denize kadar değil, yokluktan ya da ihmalkarlıktan dolayı uzun yıllardır altyapının yapılmaması nedeniyle baraj göletinin dibinde toplanacak. Bir iş yapılacaksa adam gibi yapılsın. Göz boyama amaçlı yapılan çalışmalar elbet bir gün ortaya çıkacaktır. Üç Mahallede yaşayan insanlarımız altyapı istiyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum" dedi.


akbaş barajı melike basmacı chp denizli