Başkan Yıldırım, 'Gelecek'ten umutlu

Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, parti kurma çalışmalarında gelinen noktayı www.denizlidesiyaset.com'a değerlendirdi. Merak edilen sorulara yanıt veren Yıldırım, 'Transferler olacak mı?' sorusuna da açıklık getirdi.

www.denizlidesiyaset.com yazarlarından Mustafa Karapınar’a konuşan ve parti kurma çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, satır aralarında önemli mesajlar verdi.  Denizli teşkilatının kuruluşuna dair evrakları dernekler masasına vererek kuruluşu resmen tamamladıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Yıldırım, “Bayramyeri dört çeşme mevkiinde il binamızı da tuttuk. Tadilat işlerimiz var. Teşkilat kurma ya da partide görev alma adına İlçelerden çok sayıda arayan vatandaşlarımız var. Görüşmelerin ardından ilçe teşkilatlarını oluşturarak kongre süreçlerini başlatacağız. Eylül 2020 ayı başı gibi de büyük kongre yapacağız” dedi. Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım’ın röportajından dikkat çeken satırlar.



3 PARTİDE İL BAŞKANLIĞI YAPTI



2006 yılında Erkan Mumcu’nun Anavatan Partisi’ne gelmesi ile birlikte bu partide üye olarak siyasete başladım. Sonrasında yönetim kurulu üyeliği, il sekreterliği, il başkanlığı görevi yaptım. Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi’nin birleşmesinden sonra Demokrat Parti’de il başkanlığı görevi yaptım. 2019 yılında yapılan seçimlerde Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı idim. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında genel sekreterlik yaptım. Valilik İnsan Hakları kurulunda görev yaptım. 14 yıldır siyasetin içindeyim.

DOĞU İLE BATI SENTEZİ HARMANLANDI



Partimize teveccühün fazla olduğunu söyleyebilirim. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nu seven çok sayıda insan var. Doğu ile batı sentezini çok iyi harmanlamış, başbakanlık yapmış bir genel başkana sahibiz. Türkiye’nin olumsuz gidişatına dur diyebilmek için görevi kabul ettiğimizden bu yana canla başla çalışıyoruz. Yönetim kurulunda görevli arkadaşlar da aynı özveri ile çalışıyor. Amacımız herkesin ekonomiden eşit pay aldığı, güven ortamının oluşturulacağı, kutuplaşmanın olmadığı, herkesin özgür iradesi ile fikirlerini beyan edebileceği tamamen insan odaklı parti programı ile vatandaşın karşısına çıkacağız.

PARTİMİZE KATILIM OLACAK



İl Başkanlığı sürecine gelirsek parti kurulmadan “çalışır mıyız?” şeklinde bir öneri geldi. Genel başkanımız ile Mart ayı ortalarında İstanbuldaki konutunda iki saat görüşme yaptık. Sonrasında teşkilat başkanlığından yetki belgemizi alarak çalışmalara başladık. 50 kişilik teşkilatımızda diğer partilerden gelen arkadaşlarımız var. İlk kez siyasete giren hevesli isimler de mevcut. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nu seven insanlardan oluşan bir yapı olacak. İyi bir yönetim hazırladık. Parti isimleri vermek hoş olmaz ama özellikle meclis üyeliği noktasında partimize geçmek için bazı isimlerle ön görüşmelerimiz oldu. Önümüzdeki süreçte geçişler olacak.

SİYASETİ DÜZGÜN YAPALIM



Siyaseti düzgün bir zemine çekmeye çalışıyoruz. Herkesin özgürce konuşabildiği, demokratik haklarını kullanabildiği bir Türkiye hayal ediyoruz. Bunu da laf olsun diye demiyoruz. Denizli ölçeğinde hedefe gelince iktidar partisinden çok fazla temasa geçen var. İstatistiklere göre iktidarda yaşanacak oy kayıpları nedeniyle siyaset yapacakları yerin Gelecek Partisi olduğunu söylüyorlar. Gelecek Partisi, iktidar partisine yara verecektir. İktidar partisi kendi benliğini aştı. Bundan rahatsız olan arkadaşlarımız var. Siyaseti düzgün yapalım. Konuşabileceğimiz şeyleri konuşalım. Partiler arası sıkıntıları il başkanları olarak bizler hal edebiliriz. Önemli olan ekonomi, işsizlik, güvenlik, asayiş gibi halkın gündemidir.

GELECEK PARTİSİ TABAN HAREKETİDİR



Ülkemize kanunlar yerleşmelidir. Vatandaşın lehine olan kanunlar çıkması lazım. “Türk tipi”,“Tek adamlık” denilen sistemde de sıkıntı var. Sistem doğru olabilir belki ama yöntemde bir sıkıntı var. Çünkü sistemin fren mekanizması yok. Hepimiz insanız yanlış şeyler yapabiliriz. Biz ülke bu şekilde yönetilmesin demiyoruz ama fren sistemi her şekilde şart. Genel Başkanımızın istifa etmesine neden olan olay, o dönem çıkarmak istediği şeffaflık yasası vardı olmayınca istifa etti. Gelecek Partisi taban hareketidir. Sosyal medya üzerinden bizlere yazan ve görev isteyen insanların çokluğu da taban hareketi olduğunun bir göstergesidir.

BABACAN-DAVUTOĞLU KIYASLAMASI



Kamuoyunun beklediği Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun beraber parti kurması idi. Ancak bu gerçekleşmedi. İlerde birleşme olup olmayacağını zaman gösterecek. İlerideki süreçte mutlaka ittifaklar olabilir. Genel Başkanımız, başbakanlık yapmış, ülkeyi yönetmiş bir isim olarak Ali Babacan’dan kat kat tecrübelidir. Ali Babacan da bakanlık yapmış ülkeye önemli hizmetler vermiş bir isimdir. Takdir bu şekilde oldu.

MERKEZ SAĞ GELECEK



 

Merkez sağda çok büyük eksiklik var. Partiler bu eksikliği dolduramadı. Oluşumlar hep başka partilerden kaymalarla oldu. İçimizde AK Parti’den ve başka partilerden de gelen var. Genel merkezde Alevi, Roman, Kürt bir genel başkan yardımcımız. Bunlar güzel şeyler. Biz din, dil, ırk, ayırmadan herkesin özlediği merkez sağ parti olarak çalışmalar yapacağız. Gelecek Partimiz kurulduğunda yüzde 2-3’lerde idi. Şimdilerde yüzde 6-7 oy oranına ulaştığı görülüyor. Biz sahaya indiğimizde yüzde 10’luk sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Ortak paydada buluşulabilecek parti Gelecek Partisi’dir.