Başkan Yıldırım'dan ittifak açıklaması

Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, yerel seçimler öncesi aday belirleme sürecinin devam ettiğini ve bazı basın ve yayın organlarında diğer partilere destek verdikleri yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Başkan Yıldırım, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimler için İl Başkanlığımız, Belediye Başkan ve Meclis Üyesi Aday belirleme çalışmalarına devam etmektedir. Çalışmalarımızı yine şeffaf ve samimi bir şekilde yapmaktayız. Sonuçlandığında da değerli kamuoyumuzla paylaşacağız.

Ayrıca bu güne kadar il ve ilçeler de dâhil olmak üzere hiçbir parti ile sonuçlanmış destek ve ittifak görüşmeleri yapılmamıştır. Sadece basına da sunduğumuz Demokrat Parti, Deva Partisi ve Saadet Partisi ile genel bir istişare toplantısı yapılmıştır. Ayrıca “mevcut” İlçe Başkanlarımız İl başkanlığımıza aday adayı tavsiyesinde bulunması siyasetin doğası gereği olup, bununla beraber Aday belirleme yetkisi, yine “diğer partilerle” destek veya ittifak edilmesi noktasında tek yetkili makam il başkanlığımızın onayı ve genel merkezimizin tensipleridir.

Bunun dışında Gelecek Partimizle ilgili basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İl Başkanlığımız bu gün olduğu gibi, bundan sonra da gerekli gördüğü zaman siz Kamuoyunu bilgilendirecektir”.

aykut yıldırım gelecek partisi gelecek partisi denizli il başkanlığı