Başkan 3 müjdeli haberi birden verdi

Kale Belediyesi, ilçeye has Kale biberinin coğrafi işaret belgelinin tescilli edilmesinin ardından üç üründe de tescil için süreç başlattı. Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, tanıtm atağının süreceğini söyledi.


Turizm Haftası’nın 46.yıl kutlamaları çerçevesinde 15 Temmuz Şehirler Meydanı’nda açılan stant ile Kale’ye özgü ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu. Standı ziyaret eden ve Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, görevlilerle bir süre görüşerek vatandaşlara Kale ve ürünleri anlattı. www.denizlidesiyaset.com’a özel açıklamalar yapan ve “Kale Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte stant açıklarını söyleyen Başkan Sağınç, “Kale’ye özgü ürünler ve Kale’nin değerlerine yönelik tanıtımlar yapılıyor. Kale’miz, tarihi, kültürü, gastronomi ve doğal güzellikleri ile kültür ve turizm kentidir. Daha sık bu tarz etkinlikler yapılmalıdır” dedi.

MÜJDELER VERDİ

Kale’ye has ürünlerin tescil sürecinden bahseden ve önemli müjdeler veren Başkan Sağınç, “Gastronomide önemli yerde olan ilçemize has Kale baklavasının yanında atalarımızın fakir baklavası olarak ifade ettiği üç kulak baklavamız var. Biber tatarı, erişteler, tarhanamız ile yöresel ürünlerimiz ile buradayız. Elimizden geldiği kadar belediye olarak kooperatifimizi destekliyoruz. Kale biberimiz, coğrafi işaret tescilli biberimiz. Nerede ise kahvaltıda da yenilen biber tatarımız da meşhurdur. Biber tatarımızın coğrafi işaret belgesini almak için müracaat yaptık. Bunun yanında Kale Baklavamız ve Kale üç kulak baklavamızın da tescili için başvuru yaptık. Süreç devam ediyor. Onların da tescili alındıktan sonra Kalenin değerleri olarak onları da tanıtıp pazarlamasını yapacağız” dedi.