Baklan'ın değerine değer katacak

Baklan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan Tarım Teknolojileri ve Hayvan Sağlığı Anadolu Teknik Ziraat Meslek Lisesi, ilçenin değerine değer katacak.


Baklan Belediyesi’nin girişimi olan Tarım Teknolojileri ve Hayvan Sağlığı Anadolu Teknik Ziraat Meslek Lisesi’nin yapımı tamamlanmak üzere.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever,92 bin hektarlık Baklan Ovası üzerinde yer alan ilçede halkın tamamının tarımsal üretim yaptığını ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi. Gülsever,  “İlçemizde çiftçilerimizi, gençlerimizi faaliyet konusu olan ilimle, teknolojiyle daha yakından buluşturacak olan; Tarım Teknolojileri ve Hayvan Sağlığı Anadolu Teknik Ziraat Meslek Lisesinin açılabilmesi için Millî Eğitim Bakanlığımız ile gerekli görüşmeler yapılmış olumlu değerlendirmeler sonucu kendilerinin bilgileri doğrultusunda bu yöndeki resmi müracaatımız Bakanlığa ulaşmıştır” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM OKUL ÖĞRENCİLERLE DOLACAK!

2023-2024 eğitim öğretim yılına hazır hale getirmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Gülsever, “Toplam 2.203,12 m² kapalı alana sahip binamız Belediyemiz tarafından tamamlanma aşamasındadır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın zirai eğitim konusunda işaret buyurduğu, Tarım Teknolojileri ve Hayvan Sağlığı Anadolu Teknik Ziraat Meslek Lisesinin İlçemizde açılması Baklanımızın gelişimine, üretimine ve ekonomisine değer katacaktır.

Tarımı, üretimi ve üreticiyi ön planda tutan ve bizlerin önünü açan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bu konuda destek olan Milli Eğitim Bakanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, Valiliğimize, tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine ve Baklan halkımıza teşekkür ederiz” dedi.