Baklan'da heyecanlı bekleyiş sürüyor

Yapılan itiraz nedeniyle adaylığı tartışma konusu olan Büyük Birlik Partisi Baklan Belediye Başkan Adayı Nasuh Altuntaş, www.denizlidesiyaset.com'a özel açıklamalarda bulundu. Kim itiraz etti? Seçime nasıl katılacak?

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunan Nasuh Altuntaş, daha sonra Büyük Birlik Partisi’nden Baklan Belediye Başkan adayı oldu. AK Parti İlçe Başkanlığı’nın Altuntaş’ın aday adaylığı sürecinde temayüle katıldığı gerekçesi ile Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz etti. Bu itiraz sonucunda, YSK Altuntaş’ın adaylığı reddetti. Büyük Birlik Partisi’ de çıkan karara itirazda bulundu. Altuntaş ve ekibi, sürecin tamamlanmasını bekliyor.  

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Altuntaş, “AK Parti ilçe başkanı aday olamaz diye itirazda bulunmuş. Tabi bunlar siyasette olabilecek şeyler. Rakip güçlü olunca, kaybedeceğinizi anlarsanız siyasi entrikalar çevirmeye uğraşırsınız. Bu gayet bizim için normal. Bunları bekliyorduk” ifadelerine yer verdi.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÜVENİYORUZ”

“Biz hukukun üstünlüğüne güveniyoruz. Hukukun en doğru kararı vereceğini biliyoruz” diyen Altuntaş, “Gerekli itirazlarımızı yaptık. Biz yolumuza devam ediyoruz. Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu listeleri bildirecek bize. Biz de yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Biz en doğru kararın çıkacağını biliyoruz” dedi.

Altuntaş, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“AK Parti aday adaylığı döneminde de iddialı olduğumuzu, Denizli’de de en yüksek oyu getireceğimizi halkın teveccühünün bizden tarafa olduğunu defalarca dile getirdik. Yapılan anketlerde de, temayül yoklamalarında da sonucun böyle çıkacağı belliydi. Kendimize güvenimiz tamdı. Adaylık mevcut başkanla devam noktasına geldi. Tabi bu partinin teveccühüdür, kimle devam etmek isterse ona biz karışamayız. Ama biz arkamızda bizleri destekleyen ekibin artık çekilemeyiz, bundan sonra bağımsız da olsa devam etmek zorundasınız gibi ibareleri ile biz yolumuza devam kararı aldık. Bağımsız olduğumuz zaman meclisimiz olmuyor. Bu nedenle bağımsız olmadık. Bunun da bizim çalışmamızı engelleyebilir düşüncesiyle bize inananlara güvenenlerle yaptığımız istişareler sonucu Büyük Birlik Partisi’ne üye olalım, yolumuza devam edelim dedik.

"ADAY ADAYLIĞI SÜRECİNDE PARTİ ÜYESİ DEĞİLDİM"

2019’daki adaylık sürecinde beni partiye üye yaptılar ve daha sonra devlet memuru olduğumda parti üyeliğinden istifa ettim.  2024 AK Parti aday adaylığı süresinde ben parti üyesi değildim ve üye yapılmadım. Dolayısı ile istifa etme gibi bir durumum da yok. Sonra Büyük Birlik’e üye olduk. Genel merkezin onayla Büyük Birlik’ten belediye başkan adayı olduk ve adaylığımızı açıkladık”.

Mustafa Karapınar