Atalay COZA, "Gençlere Sesleniyorum: Meslek Öğrenin"

Pınar Kaytan ile Gündem programının ilk konuğu Atalay Coza oldu. Denizli Terziler Odası Önceki Dönem Başkanı ve Denizli'de gömlek markası sahibi Atalay Coza, mesleğe başlangıç hikayesini anlattı. Kaybolmakta olan ve sayıları her geçen gün azalan terziliğin yeni eleman yetişmemesi ile bu duruma geldiğini söyleyen Coza, gençlere meslek edinmeleri konusunda önemli mesajlar verdi.

Denizli’de 5 dönem Terziler Odası Başkanlığı yapan ve 1988 yılında açtığı Coza Gömlek işletmesiyle günümüzde 2 şubeyle kendi markasını oluşturan Atalay Coza, baba mesleği olan terzilik hikayesini anlattı. Coza, kendi işletmesini açarak Denizli’de bir gömlek markası oluşturduğunu ve özellikle pandemi sürecinde önemi artan e-ticaret ile de işlerinin büyüdüğünü dile getirdi.

“GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ”
Kaybolmaya yüz tutan mesleklerden biri haline gelen terziliğin gelecek nesillere aktarılabilmesi için gençlerin meslek edinmesi ve yetiştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Atalay Coza, gençlere seslenerek önemli mesajlar verdi.

“AİDAT ÜCRETLERİ 1.000 TL OLMAMALI”
Denizli Terziler Odası’nda 5 dönem başkanlık görevi de yürüten Atalay Coza, aidat ücretlerinde yaşanan artışa da değindi. Coza; “Aidat ücretleri 1.000 TL olmuş. Bizim dönemimizde zam yapmıyorduk ücretlere. Oda üyelerimiz bu artışı kabul etmemeli” dedi.

Atalay Coza’nın söyleşisine dair tüm detaylara videodan ulaşabilirsiniz.
 

terzi coza gömlek kaybolan meslekler denizli