ASKF'de saflar belli oluyor

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun Cuma günü yapılacak olan 14. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa aday olan Yaşat Kaçar'ın ilk vaadi araç ve su oldu.

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun Cuma günü yapılacak olan 14. Olağan Genel Kurulunda aday olacağını resmen açıkladı. Kaçar, yaklaşık 3 aydır çalışmalarına devam ediyordu. Kaçar’ın ilk vaadi araç ve su oldu. 

1976’da kurulan Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 2 Haziran Cuma günü 14. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirecek. 108 kulübü bünyesinde barındıran federasyonun seçimlerinde adaylığını açıklayan ikinci kişi eski Futbol İl Temsilcisi Yaşar Kaçar oldu. 2006’dan 2016’ya kadar Feyyaz Ceşen’in yönetiminde yer alan Kaçar adaylığını Denizli Gazeteciler Cemiyetinde açıkladı. Kaçar’ın adaylık açıklamasına Kızılcabölükspor Başkanı Osman Duran ve Serinhisarspor Başkanı Şükrü Averi’nin yanı sıra Kocaderespor, Yeşilköyspor, Dokuzkavaklarspor, Bağbaşıspor, Akkonakspor, Kıralan, Üçler Albayraksporkulüplerinin yöneticiler de katıldı. Anemon Otel’de saat 16’da başlayacak olan Genel kurulda 324’ü kulüp temsilcisi toplam 360 delegenin oy kullanacak.

Geçen yıl başlayan sürecin ardından son 3 ayda tüm ilçelerde çalışma yaptıklarına dikkat çeken Kaçar, başta tesis olmak üzere Denizli’de büyük sıkıntıların olduğuna dikkat çekti. Kaçar, “Kulüplerin büyük sıkıntıları var. Özellikle Türkiye Şampiyonası’na maddi imkansızlıklar nedeniyle gitmek istemiyorlar. Kulüpler bir araç bile temin edemiyor. Bu çok büyük bir soruna dönüşmüş durumda. Bizim dönemimizde kulüplere sözümüzdür. Şampiyonaya katılan tüm kulüplere araçlarını federasyon temin edecek” dedi.

SU BİLE SORUN OLUYOR

Amatör kulüplerin içinde bulundukları sorunları anlatırken sporcuların kullandıkları suların bile sorun olduğunu belirten Kaçar, “Yedek kulübesinde futbolcuların suyu bile sorun oluyor. Biz her kulübe söz veriyoruz. Her devre 30’ar koli su ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi. Sakatlanan futbolcuların tedavisi için bir hastane ile anlaştıklarını kaydeden Kaçar, “Bu konu da kulüplere büyük yük getiriyor. Artık hiçbir sporcu ameliyat dahil ücret ödemeyecek. Sporcuların da sıkıntıları giderilecek” dedi.

LİSANS ÇİLESİ BİTİYOR

Sezon öncesinde kulüplerin lisans işlemleri sırasında yöneticilerin yaşadığı sıkıntıları anlatan Kaçar, “Özellikle şehir dışından gelen yöneticiler tüm gününü bu işlemler yüzünden burada geçirmek zorunda kalıyor. Banka kuyrukları çok değerli zamanın kaybedilmesine neden oluyor. Amatör kulüplere gönül veren yöneticiler tarlalarında, bağlarındaki işleri bırakıp geliyor. Bir banka ile anlaştık. Yoğun dönemde ASKF içine bir mobil şube kurulacak. Yöneticiler tüm işlerini tek çatı altından halledecek. Zaman kaybetmeyecek” dedi.

Kaçar’ın yönetim kurulu listesinde Osman Duran, Şükrü Averi, Ayhan Özer, Ayhan Güllem, Kenan Şenel, Özgür Tufan, Yıldıray Çoban, Muhammet Kılıç, Taner Karaçay ve Tufan Güler yer alıyor.

 

 

askf seçim yaşar kaçar