Asgari Ücret Belli Oldu

Türkiye'de milyonlarca çalışanın ve işverenin merakla beklediği 2023 asgari ücret miktarı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarını açıkladı. Hatırlanacağı gibi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği 3 toplantıda sonuca ulaşılamamıştı. Dün akşam saatlerinde Bakan Bilgin ile bir toplantı gerçekleştiren Erdoğan, 2023 asgari ücret zammı ile ilgili bilgi almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafların ortak bir rakamda uzlaşamadığını belirtirken asgari ücret zammı için son noktayı koydu ve asgari ücret rakamını açıkladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti kamuoyuna duyurdu. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret brüt 10 bin 8 TL, net olarak da 8 bin 506 TL oldu. 2022 Temmuz ayına göre asgari ücret yüzde 54,66 arttı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Net asgari ücret 2023 yılında inşallah 8 bin 500 lira olarak aramızda mutabık kaldık. Bu asgari ücretin öyle ki tabii işverene yansıması olduğu gibi bize de yansıması var. Bütün yansımaları düşünerek bu adımı attık. Böylece asgari ücrette geçtiğimiz yılın Ocak ayına göre yüzde 94 Temmuz ayına göre yüzde 50 oranında artış sağlanmış, yıllık ortalama artış oranı yüzde 70’in üzerinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari ücretin çalışan ve işverenlerimiz başta olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”.