Annelerin gözü yaşlı

Soma'da yaşanan maden faciasının 3. yıl dönümünde emeğin ve alın terinin söndürülmeye devam ettiğini ifade eden CHP Denizli Milletvekili Basmacı, Soma' da hayatlarını kaybedenleri unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

Türkiye'de emek ve emekçiye verilen değerin her zaman tartışıldığını ifade eden CHP Denizli Milletvekili Basmacı, “En büyük sorunlarımızdan biri olan ve milletimizin umut bağladığı taşeron işçiliğin önüne geçemeyen zihniyet, bununla ilgili hala net adımları atamamış, neyi beklediğini de tam olarak bilemiyoruz. Şunu net olarak biliyoruz ki, geçmiş iki yılda olduğu gibi bu yıl da Anneler gününde Soma'da yaşamlarını kaybeden emekçi kardeşlerimizin annelerin gözleri yaşlı, yetimlerin başları önde olacak" dedi.



"SOMA ADALET BEKLİYOR"

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında 301 madencinin hayatlarını kaybettiğini hatırlatan Milletvekili Basmacı, "Soma ile ilgili hala adli sonuca varılamadı. Yargılamalar devam ediyor. Soma hala adalet bekliyor. Anneler, kardeşler, çocuklar, en önemlisi de Türk Milleti hala davanın sonuçlanmasını ve gerekli cezaların verilmesini bekliyor. Soma'da adalet yerini bulana kadar acılarımız var olacaktır" dedi.