Alzheimer hastaları "Aktivite Saati" ile aktif yaş alacak!

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi tarafından düzenlenecek 'Aktivite Saati' farklı etkinliklerde Alzheimer hastalarının öncesinde ve sonrasında değerlendirmeleri yapılacak. Bu değerlendirme sonucu ise aktif yaş alan 1. Evre Alzheimer hastalarının etkinliklerle hastalığının olumlu yönde ilerlediği saptanmış olacak.


Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi, hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Son olarak ‘Aktivite Saati’ etkinliğinde 1. Evre Alzheimer hastaları ile bir araya gelecek. Haftada bir gün, iki saat olarak planlanan etkinlik 6 hafta sürecek. Nöroloji doktorunun katılımı ve gözlemleri ile Alzheimer hastaları farklı etkinliklere katılacak ve ince motorik çalışma, zihinsel çalışma, sanatsal çalışma ve fiziksel olmak üzere 4 farklı aktivite çalışmaları gerçekleştirilecek.

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz, “Aktivite saatimiz aslında bizim için birer değerlendirme gibi olacak. 1. Evre hastaların Aktivite öncesi ve sonrası değerlendirme yapılacak. 6 haftadan oluşan aktivite saatimizde her hafta farklı etkinlik yapılacak. Bu şekilde hastalarımızın etkinlik öncesinde ve etkinlik sonrasında değerlendirmeleri doktorumuz tarafından yapılacak. Değerlendirmede hastalarımızın aktif yaş almaları durumunda hastalıklarındaki olumlu gelişmeleri hep birlikte görmüş olacağız. Bu etkinliğimizin diğer bir amacı ise hasta yakınlarımızın Alzheimer hastaları ile gün içerisinde onlarla aktiviteler yaparak onların kaliteli zaman geçirmelerini destek olmalarının ne kadar önemli olduğunu göstermektir” dedi.