Alperen Ocakları Başkanı İsmail Gemi'den Skandal Olaya Sert Tepki!

İsveç'te düzenlenen bir eylemde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Ülke gündemine bomba gibi düşen olayla ilgili bir tepki de Alperen Ocakları Denizli İl Başkanı İsmail Gemi'den geldi. Başkan Gemi; 'Artık yeter ve bu tür saldırılara bir daha teşebbüs dahi edilmesinin engellenmesini istiyoruz' dedi.

İsveç'te aşırı sağcı Stram Kurs partisinin kurucusu RasmusPaludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önündeki bir alanda İsveç polisinin aldığı güvenlik önlemleri arasında elinde bir çakmak ile uzun bir açıklama yaptı. Paludan, daha sonra Kuran-ı Kerim'i yakıp, elinde yanan Kuran-ı Kerim ile açıklamalarına devam etti. Eylem sırasında İsveç polisinin Paludan'a müdahale etmediği görüldü. 

“SÖZ İLE KINIYOR, KALPLERİMİZ İLE BUĞZ EDİYORUZ”

Skandal olaya Türkiye'den çok sert tepki gelirken, Alperen Ocakları Denizli İl Başkanı İsmail Gemi de yaşanan olaya sessiz kalmadı. Başkan Gemi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Dinimiz İslamiyetin Yüce kitabı Kur’an-ı Kerim'i yakma gafleti ile dinimize inançlarımıza saldırıyı söz ile kınıyor, kalplerimiz ile buğz ediyoruz! Lakin bu edepsiz tavrın karşılığının Peygamber efendimizin (SAV) buyurduğu hadisi şerifte ayrıca elimiz ile düzeltilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Eylemi gerçekleştirenlerinde niyet ve isteklerinin bu olduğuna şüphemiz yoktur. Sözde inanç ve düşünce özgürlüğünden ve demokrasiden bahsedenler kutsal dinimizin yüce kitabına saygı gösterme konusunda dahi aciz ve hasmane olduklarını defalarca tecrübe ediyoruz. Daha da önemlisi bu tür bir eyleme Yetkili makamlarca izin verilerek sözde bir milletvekili üzerinden gerçekleştirilmiş olmasıdır. Artık yeter ve bu tür saldırılara bir daha teşebbüs dahi edilmesinin engellenmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

kuranıkerimyakma alperenocakları alperenocaklarıdenizli ismailgemi alperenocaklarıismailgemi isveç isveçkuran isveçeylem kuranyakmatepki