Ali Fırat garanti verdi

Denizlispor’da son yıllarda sürekli puan kayıplarına neden olan futbolculara olan borçlar sorunu çözüme kavuşuyor. Peroviç ve Leozinho konusunda somut adımlar atan yeşil siyahlılar, iki futbolcunun alacağı için mutabakata vardı. Asbaşkan Ali Fırat, kulübün borçlarını ödeyerek bu sezon puan silme cezasına çarptırılmayacakları sözünü verdi. Son yıllarda eski futbolcularına olan borçları yüzünden sürekli olarak puan silme cezasına çarptırılan Denizlispor, bu sezon işi sıkı tutmaya çalışıyor. Yeşil siyahlılar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından önce 10 Temmuz’da istenen ardından 21 Temmuz’a ertelenen borçlu futbolcularla mutabakat formu konusunda bütün futbolcularla anlaşmaya vardı. Federasyonun mutabakatları Eylül ayına kadar uzatmasına rağmen işi sıkı tutan yönetim şimdiye kadar anlaşılamayan Peroviç ile Leozinho ile ödemeler konusunda mutabakat imzaladı. 

570 BİN AVRO BORÇ

Sezon başında gelen ve devre arasında sözleşmesini tek taraflı feshederek Manisaspor’a giden Peroviç’e 220 bin avro ödeyecek olan Horoz, yarım sezon yeşil siyahlı formayı giydikten sonra Ocak 2016’da takımdan ayrılan Leozinho’ya ise 340 bin avro ödeyecek. Öte yandan yönetim, mutabakata varılmasına rağmen Peroviç’e verilecek olan para konusunda dava açıp açmama konusunda hukukçu kurmaylarla irtibata geçtiği öğrenildi. Bilindiği üzere Horoz, Peroviç’e 100 bin avro ödemeyi teklif etmiş ancak Peroviç 250 bin avro istemişti. 

PUAN SİLİNMEYECEK

Eylül ayına kadar uzatılan süreçte işi sıkı tuttuklarını ifade eden Futbol Şube’den Sorumlu Asbaşkan Fırat, “Elimizde 2 futbolcu kaldı. Peroviç ve Leozinho. İki futbolcu ile görüşmelere son aşamasına girdi. Peroviç bize 3 farklı ödeme planı sundu ve 220 bin avro talep etti. Biz 100 bin avro ödemek istiyoruz ama dosyanın kapanması için şimdilik mutabakata vardık ancak sözleşmenin detayları hukukçular tarafından inceleniyor. Eğer haklı olduğumuz tarafı bulursak davayı açacağız.  Leozinho konusu ise uzun bir süreç. Neredeyse 2 yıl olmuş. Bu yüzden alacağı fazla. 320-340 bin avro düzeyinde bir alacağı var. Bu konuda da mutabakata vardık. O borcu da ödeyeceğiz. 19 milyon borcumuz var. Bu borçların tamamen ödenmesi için elimizden geleni yapacağız. Takımı asla mağdur etmek istemiyoruz. Borç kalmayacak ve sorunlar bitecek. Puan asla silinmeyecek” dedi.

ali fırat denizlispor borçlar