Akışık, delege seçimleri hakkında konuştu

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, basın mensupları ile bir araya gelerek onların sorularını yanıtladı. Kendi mahallesinden delege seçilemeyen Akışık, 'Kazanmışım, kazanmamışım hiç önemli değil. Bence bu diğerlerine de örnek olmalı. Bu makamlar, bu güç, bu mevki gelip geçer arkadaşlar. Önemli olan bu koltuğu bıraktıktan sonra da kişilerin yüzlerine aynı samimiyetle bakabiliyorsam işte, ben o zaman kazanmışım' dedi.


İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda gazetecilerle bir araya gelerek devam eden ilçe kongreleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkan Akışık toplantı sonrası gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.
Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun’un disipline sevk edildiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Akışık, “İl başkanı ve il yönetimi olarak disipline sevk etme yetkimiz yok. Kişiler bize dilekçelerini iletirler, biz de değerlendirmeye alırız. Kaldı ki disipline sevk edilme gibi bir süreç gerçekleşmedi” dedi.

“BU DİĞERLERİNE DE ÖRNEK OLMALI”

Kendi mahallesinden delege seçilemeyen Başkan Akışık, konu ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Bu olayın son günlerde sansasyon yarattığından bahseden Akışık,  “Karaman Mahallesi’nde oturuyorum, kendi mahallemden delege seçilemedim. Bizler kurulduğumuz ilk günkü İYİ Parti değiliz, büyüyoruz. Bu büyüme sancıları ile birlikte kurumsallaşıyoruz. Kurumsallaşmak için önce yukarıdaki, temsil makamındaki arkadaşların öncelikle demokrasiyi içselleştirmesi gerekiyor. Ben bu anlamda doğal delegeyim zaten. Ben ego sahibi bir başkan değilim. Ben burada demokrasiyi, adaleti, hakkı her yerde yüksek sesle savunan bir insan olarak hiçbir anahtar listede ismimi yazdırmadım. Delege seçimleri genelde böyle olur. Anahtar listelerde isimler küçük küçük elden ele dolaşır. Her iki listede olan arkadaşlar o mahallede birinci olarak seçildi. Makam ve gücü kaybetme korkusu olanlar gidip de oraya başvuruda da bulunmaz. Ama benim böyle bir kaygım yok. Sadece demokrasi işlesin diye bunu yaptım. Hani iktidarın kullandığı çok çirkin bir dil var ya, “Nasıl gömdük, nasıl koyduk…” bunlardan artık o kadar yoruldu ki bu millet… Bizler sevgi dilini inşa etmek için makulün partisiyiz dedik. Bu anlamda iyi ki de koymuşum. Kazanmışım, kazanmamışım hiç önemli değil. Bence bu diğerlerine de örnek olmalı. Bu makamlar, bu güç, bu mevki gelip geçer arkadaşlar. Önemli olan bu koltuğu bıraktıktan sonra da kişilerin yüzlerine aynı samimiyetle bakabiliyorsam işte, ben o zaman kazanmışım” ifadelerine yer verdi.

HABERİN DEVAMI İÇİN VİDEOYU TIKLAYINIZ!