Aki Yavuz: "Kasadaki milyonlar buhar oldu"

Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, Belediye Başkanı Şeniz Doğan'ı hedef alan açıklamalarda bulundu. Aki, göreve geldiğinde kasada yaklaşık 10 milyon dolar olan Merkezefendi Belediyesi'nin son 5 yılda borcunun 600 milyon TL'yi aştığını söyledi.

Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın aylardır başta çöp toplama ve temizlik yapan şirket olmak üzere iş yaptırdığı pek çok firmaya ödeme yapmadığını ifade etti. Aki, sigortasız çalıştırılan işçiler ve onların cezaları başta olmak üzere Merkezefendi Belediyesi’nin pek çok sorunla karşı karşıya kaldığını söyledi. Merkezefendi Belediyesi’ni “israfın merkezi” diye tanımlayan Aki, belediyenin borcunun 600 milyon liradan fazla olduğunu söyledi. Aki, Başkan Doğan’ın başta duvar ve bilboard baskıları olmak üzere seçim kampanyasının bütçesini belediye kaynaklarından karşıladığını söyledi. Aki,“Geçen senelerde sadece 4 mahallede iftar programı düzenlemesine karşın seçim döneminde neredeyse her mahallede iftar düzenliyor, koliler dağıtıyor ve bunun da parası vatandaşın cebinden çıkıyor.

MAAŞ ÖDEYEMEZ HALE GELECEK

Piyasaya tek bir kuruş ödeme yapmayan Doğan’ın bugüne kadar yaptığı tüm harcamaların ödemelerini seçimlerden sonraya bıraktığını savunan Yavuz Aki, “Seçimlerden sonra belediye büyük bir borçla karşı karşıya kalacak. Hatta maaş ödeyemez hale gelecek. Bu vebalini kimse taşıyamaz. Defalarca kez uyarmamıza rağmen Şeniz Doğan ‘bol reklam, sıfır iş mantığı’ ile hareket edip, ilçenin geleceği ile oynadı” diye konuştu.

“ŞENİZ DOĞAN HAZIRA KONDU”

Merkezefendi’de son 5 yılda reklam dışında hiçbir işin olmadığını öne süren, Aki, “İlçemizdeki tüm yatırımlara bakıldığında 2014 ile 2019 yılları arasında Ak Parti’de olan Merkezefendi Belediyesi hızlı bir büyüme yaşadı. 2014 – 2024 yılları arasında ise Büyükşehir Belediyesi imzası taşıyan pek çok yatırım ilçemize kazandırıldı. Yani, Merkezefendi’nin her köşesinde partimizin imzası var. Mevcut başkan Şeniz Doğan ve ekibi ilçeye tek çivi çakmadı. Belediyeyi borç batağına sürükledi. Adeta hazıra konup, kendisi tarafından yapılmayan yatırımların dahi açılışlarını yaparak vatandaşı kandırdı” dedi.

Yavuz Aki ak parti merkezefendi şeniz doğan seçim seçim 2024 mk yapım medya karapınar