AK Parti'nin ihracı MHP'ye yaradı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Hüseyin Karadeniz'in ihracı ve akabinde gelen istifa sonrasıda meclis aritmetiği değişiyor.

Adalet ve Kalkınma Partili Pamukkale Belediye Meclis Üyesi ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Karadeniz'in partisinden ihraç edilmesi sonrası mecliste tablo değişmişti. Karadeniz'in yerine İsmail Balaban Meclis sandalyelerindeki yerine otururken, şimdi gözler Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğinde yaşanacak değişime çevrildi.

 

MHP'YE YARADI

Karadeniz'in ihracının ardından gelen Pamukkale Belediye Meclis üyeliğinin de düşmesi ile birlikte otomatikman Denizli Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine geçecek isim merak edilmeye başlandı. AK Partili bir ismin Denizli Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine geçmesi beklenirken, seçim kurulu sistemine göre AK Partili değil,  MHP'den bir ismin bir üst meclise geçeceği öğrenildi.

 

YENİ ÜYE KİM?

Çok konuşulan sorunun yanıtı MHP'li Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Er oldu. MHP Pamukkale Grup Başkan Vekilliği de yapan Er, Ağustos ayında yapılacak Denizli Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Karadeniz'in yerine Meclis sıralarında oturacak. AK Parti, mecliste bir sandalye kaybetmiş olacak.