AK Parti, 19 yıla 7 isim sığdırdı

www.denizlidesiyaset.com yazarlarından Mustafa Karapınar, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşundan bu yana geçen 19. yıllık süreçte Denizli il başkanı olarak görev alan 7 ismi sizin için derledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi kuruluşunun 19. yılını kutluyor. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 14 Ağustos 2001 tarihinde siyasi arenada yerin alan ve 3 Kasım 2002 tarihindeki genel seçimlerde tek başına iktidara gelerek sonraki süreçte de 2020 yılına kadar iktidarını devam ettiren Adalet ve Kalkınma Partisi’nde kuruluş sevinci açıklamalarla kamuoyu ile paylaşılıyor.



Gelin bu sürece nasıl gelindiğine dair hafızalarımız tazeleyelim.

Partinin kurulması ile birlikte 2001 yılında AK Parti Denizli Kurucu İl Başkanı Mehmet Yüksektepe ile başlayan il başkanlığı serüveninde koltuğa oturan 7 isim partinin bu günlere gelmesini sağladı.

AK Parti Denizli Milletvekili olarak siyasi hayatına devam eden Şahin Tin’in iki kez il başkanlığı yaptığı partide, en kısa süre koltukta oturan isim ara dönemde Merkezefendi Kurucu Belediye Başkanlığı da yapan Muhammet Subaşıoğlu; en uzun süre oturan isim ise halen görevine devam eden Necip Filiz oldu.

Hafızaları tazeleyelim



MEHMET YÜKSEKTEPE

AK Parti Denizli İl Başkanı Mehmet Yüksektepe, 2001 yılında Denizli AK Parti Teşkilatında kurucu İl başkanı olarak görev aldı. Bu görevin ardından 3 Kasım 2002’deki seçimlerde milletvekili adayı olarak seçildi ve 2002-2007 yılları arasında Denizli 22. Dönem Milletvekilliği yaptı.

OSMAN YÜCELİŞ

AK Parti İl Başkanı Osman Yüceliş, AK Parti Denizli teşkilatının kurucu İl Başkanı Mehmet Yüksektepe’nin milletvekili adaylığı nedeniyle istifa etmesi üzerine 2002 yılında göreve geldi. 2003 seçimlerinde görev aldı. Daha sonraki süreçte bir dönem İl Genel Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Başkanlığı yaptı. Partisi tarafından 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde 2 dönem olmak üzere Denizli Milletvekili adayı gösterildi.

ŞAHİN TİN 1. DÖNEM

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, AK Parti MKYK tarafından 2003 yılında, Denizli İl Başkanı olarak atandı. 2006 yılında AK Parti Denizli İl kongresinde İl Başkanı olarak seçildi.

BİLAL UÇAR

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, 2007 – 2011 yılları arasında AK Parti Denizli İl Başkanlığı görevini yürüttü. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde 24. Dönem AK Parti Denizli Milletvekili seçildi. Daha sonra Bakan Yardımcılığı gibi görevlerde de bulundu.

MUHAMMET SUBAŞIOĞLU

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar’ın 2011 yılındaki seçimlerde Milletvekili adaylığı nedeniyle ayrılması ile boşalan AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna Dönemin Siyasi ve Hukuki İşler İl Başkan Yardımcısı Muhammet Subaşıoğlu İl Başkan Vekilli olarak kısa süreliğine koltuğa oturdu.



AVNİ ÖRKİ

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki 2011 yılında Ak Parti İl başkanlığına atandı. Bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü. Denizli Milletvekili aday adayı oldu. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Pamukkale Belediye Başkan Adayı oldu ve halen görevini sürdürmektedir.

ŞAHİN TİN 2. DÖNEM

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, 2003 yılında verilen görevin ardından 2015 yılında yapılan il kongresinde ikinci kez AK Parti Denizli İl Başkanı olarak seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan, Milletvekili Genel Seçimlerinde 26. Dönem AK Parti Denizli Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Halen Milletvekilliği görevine devam etmektedir.

NECİP FİLİZ

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 1 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti 5.Olağan İl Kongresinde, Şahin Tin’in il başkanlığında oluşturulan listede Dış İlişkilerden Sorumlu İl başkan yardımcısı görevinde bulundu. Şahin Tin’in milletvekili adaylığı nedeniyle ayrılması ile 14 Ekim 2015 yılında İl Başkanı olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 7 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti Denizli İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'nde güven tazeleyerek AK Parti Denizli İl Başkanı olarak seçildi ve görevine halen devam etmektedir.

 

Mustafa KARAPINAR