Aileyi Yapılandırma Federasyonu çalışmalara başladı

Aileyi Koruma Federasyonu Başkanvekili Hatice Sunci, Kayseri'de 20 STK ile Aileyi Yapılandırma Federasyonu tarafından yapılan basın açıklamasına destek olmak için Kayseri'ye gitti.


Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve ülkemizde yaşanan aile sorunlarına dikkat çekmek ve toplum farkındalığını oluşturmak adına basın açıklamasında konuşan Dernekler Genel Başkanı Zafer Yeşiltaş, yaptığı açıklamada, “Derneklerinin de kurucusu olarak “Aileyi Yapılandırma Federasyonu” oluşumuna hazır hale gelmiştir. Kayseri İli merkezli kurulan ve örgütlenen derneklerimizin çalışmaları yanında, ülke genelinde (40) ilde resmi temsilcilikleri bulunmaktadır” dedi

Başkan Yeşiltaş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Derneklerimiz, Toplumu oluşturan Aile odaklı olup, çağın gereksinimleri ile toplum yaşamında yaşanan ekonomik, sosyal, kültürel gelişmeler kapsamında, olumlu gelişmeler olduğu kadar, aileye olumsuz etki eden sonuçlarda meydana gelmiş olup, Bu durum aile dinamiklerini zedelemiştir. Günümüz yaşamında ahlaki, örf/adet, gelenek ve göreneklerimizden uzaklaşmalar yaşanmıştır. Bunun sonucunda aile içi şiddet, boşanmalar, boşanmalar sonucu çocukların mağduriyetleri, ekonomik zorluklar ve özellikle gelecek neslin sıhhatli bir yaşam ortamından uzak yetişmesi, ülkemiz ve vatanımız adına olumsuz bir gelişmedir. Bu durumların artarak devam etmesi de güçlü bir Sosyal Toplum Örgütünün bu yarayı sarma adına toplum farkındalığını oluşturma zaruriyetini ortaya koymuştur.

Aile dinamiklerinin yeniden oluşturulması adına yaşlı aile bireyleri, Roman aileleri, kadınlarımız/erkeklerimiz ve çocuklarımız ön planda olmak üzere; Aileye olumsuz etki eden etmenlerin proje çalışmaları ile hayata geçirilmesi ülkemiz ve milletimiz adına hayati önem arz etmektedir.

Bu konularda derneklerimiz istatistiksel veriler ile aile dinamiklerinin bozulduğunu tespit etmiş, tehdidi ortaya koymuş ve çözümü yönünde proje hazırlıklarına başlamıştır.

Aile dinamiklerinin bozulmasını sağlayan; 6284 Sayılı Kanun ve uygulamaları, Süresiz Nafaka, Erkeğin Evden Uzaklaştırılması, Ortak Velayetin Kanun ile düzenlenmesi konuları derneklerimizin faaliyetleri kapsamında olup, Bu konuların şiddetle ve kısa zamanda gündeme gelmesi konusunda tüm Basın ve Yayın organları ile irtibata geçilecektir. Kamu Kuruluşları ile çalışma ve iş birliğimiz de devam edecektir”.
 

aile aileyi koruma federasyonu kayseri aileyi koruma