90 Bin Taşerona Kadro!

90 bin taşeron işçinin kadroya alınmasına ilişkin kanun teklifinin Meclis'e sunulması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız' dedi.

Geçtiğimiz günlerde kamuda çalışan yaklaşık 500 bin sözleşmeli personele kadro verilmesini öngören teklifin yasalaşmasıyla gözler taşerona kadroda son duruma çevrildi. 90 bin taşeron işçinin kadroya alınmasına ilişkin kanun teklifinin Meclis'e sunulması bekleniyor.

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yasanın Resmi Gazete'de yayımlanası ardından yürürlüğe girmesi ve müracaat sürecinin başlaması bekleniyor.

“Kasım Ayında Ya Da Daha Önce Çözeceğiz!”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 90 bin taşerona kadro verileceğini açıklamıştı. Bakan Bilgin "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

kadro kadromüjdesi taşeron taşeronakadro çalışmabakanı vedatbilgin