"85 milyon vatandaşın huzura dayalı sürecine talibiz"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında seçim kararını imzaladı. Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ise Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.


Merakla beklenen açıklama bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi. Erdoğan, genel seçimlerin 14 Mayıs tarihinde gerçekleşeceği dair kararı imzaladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, “ Öncelikle yapılacak olan seçim tüm ulusumuza hayırlı olsun. Uzun süredir bu seçimin olmasını bekliyorduk. Daha erken bir takvimde seçimler gerçekleşsin istiyorduk. Çünkü vatandaşlarımızın sorunları çok büyük ve bu sorunlar yönetilemez hale geldi. Sorunları çözer gibi yapmak değil, sorunları kökünden çözerek vatandaşımızın huzur bulabileceğini düşünüyorum. Hak, hukuk, adalet mücadelesinde de ciddi yanlışlıklar yapıldığını, vatandaşlar arasında da kayırmacılıklar olduğunu söyleyebiliriz. Ötekileştirmelerin de çok fazla olduğu bir zamanda 85 milyon vatandaşın huzura dayalı, üretime dayalı, hak arayanların haklarını bulduğu sürece talibiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da 13’üncü cumhurbaşkanımız olması için 14 Mayıs’ta sandık başına gideceğiz. Liyakatli yöneticilerle beraber ülkeyi yönetmeye talip olarak da gereken çalışmaları yürüteceğiz. En kısa sürede de ülkeyi enkazdan kurtaracağız” dedi.