"85 milyon için seçimi kazanacağız"

14 Mayıs'ta seçmenler sandık başına gitti, ancak cumhurbaşkanlığı seçimleri 2'nci tura kaldı. Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, seçimin ikinci tura kalmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak; 'Biz bütün samimiyetimizle, gayretimizle 85 milyonun cumhurbaşkanı olarak bu seçimi kazanacağız' dedi.

Başkan Yıldırım yaptığı değerlendirmede; “İlk turdaki seçim herkese hayırlı uğurlu olsun. Seçilen vekil adaylarımıza da hayırlı olsun. Memleket için güzel işler yaparlar diye ümit ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aslında istediğimiz sonucu alamadık. 3 aday da 50+1’e ulaşamadı. Ama bizim mücadelemiz devam edecek. Kim ne derse desin hala iktidarla ilgili sıkıntılar var. Özellikle demokrasi, ifade özgürlüğü, adalet ile ilgili durumlar bu iktidar gitmedikten sonra ülkemizde yerleşmeyecek. Biz ikinci tur için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“Memleketin bir çakıl taşını bile kimseye vermeyiz”

Başkan Yıldırım, seçmene verdiği mesajda; “Seçmenimiz bilsin ki bize oy verdiklerinde; memleketin hiçbir zaman beka sorunu olmayacak. Memleketi ayrıştırma, bölüştürme gibi bir durum söz konusu bile değil. Memleketin bir çakıl taşını bile hiç kimseye vermeyiz. Vatandaşlarımız bu tarz söylemlere itibar etmesinler. Önemli olan bir sistem değişikliği, cumhurbaşkanlığı değişikliği yapmak istiyoruz. Samimiyiz. Kimsenin gerçekten kutuplaştırılmadığı, ötekileştirilmediği bir Türkiye için çalışıyoruz. Gençlerimiz nefes alsın, sıkıntı çekmesin istiyoruz. Yaşanan sorunları gelecek nesillere miras olarak bırakmak istemiyoruz. 28 Mayıs’ta inşallah Sayın Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı, Sayın Genel Başkanımızı da cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ilan edeceğiz. Herkes oy atarken elini vicdanına koysun, bir kez daha düşünsün. Gaffar Okkan’ı ve 5 polis memurunu şehit eden Hizbullah’ın uzantısı olan HÜDA PAR, AK Parti kadrolarından ne yazık ki 5 vekil meclise soktu. Vatandaşımız bunu da aklının bir köşesine koysun. Biz bütün samimiyetimizle, gayretimizle 85 milyonun cumhurbaşkanı olarak bu seçimi kazanacağız” dedi.

“Beklediğimiz bir sonuçtu”

Denizli’deki milletvekilliği dağılımına ilişkin de konuşan Yıldırım; “Milletvekilleri ile ilgili ilimizde 3-3-1 beklediğimiz bir sonuçtu. Sayısal olarak da sonuçlar bunu gösteriyor. Listelerle ilgili çok sıkıntılar oldu. Olmadı değil. Biz bunları artık bir kenarda bırakıyoruz. Elimizden geldiği kadar ilimiz milletvekillerinin öncelikle 2’nci turda Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması için çalışması sonrasında da kentimiz için çalışmasını bekliyoruz. Bütün vatandaşlarımızın gözü, sesi olmaya talibiz” ifadelerini kullandı.

 

gelecek partisi gelecek partisi denizli seçim seçim 2.tur kılıçdaroğlu seçim kılıçdaroğlu