7 bin 500 TL üzeri emekli maaşı alana zam var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağı müjdesini vermişti. Bu açıklamanın ardından gelen zam emeklilerde soru işaretleri oluşturmaya başladı. '7 bin 500 TL üzeri maaş alan emeklilere de zam uygulanacak mı' sorusu akılları karıştırdı. İşte sorunun yanıtı…


Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir televizyon programında emekliler için müjdeli bir haber vermiş ve en düşük maaşın 7 bin 500 TL'ye yükseltileceğini açıklamıştı. Meclis'e gelen ve haftaya yasalaşması beklenen düzenlemeyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yöneltilen soru üzerine "7 bin 500 TL'nin üstünde emekli maaşı olanlar için bir düzenleme yapılmayacak" açıklamasında bulundu.

Emekli aylıklarına yüzde 36,4 oranında zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdesi sonrası hazırlanacak düzenlemeyle 5500 lira olan en düşük emekli aylığı 7500 liraya çıkacak. Böylece emekli aylıklarına yüzde 36,4 oranında zam yapılmış olacak.

Düzenleme haftaya yasalaşacak
Erdoğan'ın müjdesini verdiği en düşük emekli maaşını 7500 TL'ye yükseltecek düzenleme bugün Meclis'e geldi. Haftaya yasalaşacağı açıklanan düzenlemeyle ilgili canlı yayında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş gündemdeki bir tartışmayla ilgili soruya da yanıt verdi.

"7 bin 500 TL'nin üstündeki maaşlar için düzenleme yok"
Bir gazetecinin "7500 TL'nin üzerinde olan emekli maaşlarına da zam yapılacak mı?" sorusuna AK Partili Elitaş, "Konuyla ilgili herhangi bir düzenleme yapılmayacak" cevabını verdi.

 

erdoğan erdoğan açıklama emekli emekliler emekli maaş emekli maaş zammı 7500 maaş zam zam kimi etkiliyor erdoğan emeklilere müjde