"6'lı masaya böyle bir söz söyleme hakkı yoktur"

Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi ile ilgili 14 Mayıs'ı işaret etmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yıldırım; 'Vatanımızı en az Sayın Erdoğan kadar yönetme hakkına sahibiz. Kendisinin 6'lı masaya ve ona gönül veren vatandaşlara böyle bir söz söylemeye hakkı yoktur' dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında seçim tarihi ile ilgili 14 Mayıs’ı işaret etmesine yorumlar gelmeye başladı. 6’lı Masa ile ilgili de söylemlerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları hakkında Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım değerlendirmelerini paylaştı. Başkan Yıldırım; “Sn. Cumhurbaşkanının, 6'lı masa için "Her türlü ayak oyununun çevrildiği, fitnenin, fesadın, entrikanın kol gezdiği bu garip birliktelikten ne ülkeye ne millete hiçbir hayır gelmeyeceği anlaşılmıştır ifadelerini altılı masada olan Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Partimiz seçime girme yeterliliğine sahip, teşkilatları ve üyeleri olan partidir. Yani vatanımızı en az Sayın Erdoğan kadar yönetme hakkına sahibiz. Bizler de vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı ve dinimizi seven, bu uğurda canımızı verecek kadar onurlu, gururlu vatandaşlarız” dedi.

“85 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLMALI”

Başkan Yıldırım açıklamalarının devamında; “Kendisinin 6’lı masaya ve ona gönül veren vatandaşlara böyle bir söz söylemeye hakkı yoktur. Kendisi sadece ülkeyi 4 yıllığına yönetecek ve icra makamın da olan bir TC vatandaşıdır. Yani bizlerle eşit haklara sahiptir. Kendisinden beklentimiz balkon konuşmalarında söylediği 85 milyonun Cumhurbaşkanı olmasıdır. Son olarak aziz milletimizin Sn. Cumhurbaşkanına ve AK Parti iktidarına gereken cevabı vereceği aşikardır” ifadelerine yerdi.