6'lı Masa'da yeni gelişme!

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, İmamoğlu ve Yavaş görüşmesinde şok gelişme yaşandı. Akşener, 6'lı Masaya geri mi dönüyor? İmamoğlu ve Yavaş'a sunulan öneri ne? Detaylar haberimizde…


Adaylık ile ilgili yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle gözler 6’lı Masaya çevrilmişti. Yaşanan yeni gelişmede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti genel merkezine ziyarette bulundu.

“6’lı Masa Önemli”

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile görüşen ikili ziyaret sonrası açıklama yaptı. Görüşmenin Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde yapıldığını söyleyen İmamoğlu, "Biz Türkiyemizin depremle birlikte zor günler geçirdiğini ve milletimizin geleceği için de altılı masanın önemli olduğunun bilincindeyiz, bu yüzden de bugün buradayız'' dedi.

"Ayrılığa tahammül yok"

Başkan Yavaş ise ''Bizler Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyız. Önümüzde seçim var ve milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Tekrar bir araya gelinmesi arzusu milletimizin arzusudur. Bizde bugün bunun için bir araya geldik'' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ve Yavaş’a cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisi

Ziyaretin amacı ise İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamasıyla netleşti. Kürşad Zorlu, Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a, cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisi ilettiğini söyledi. Akşener'in ilerleyen saatlerde öneriyi Kılıçdaroğlu'na aktaracağını da kaydeden Zorlu, "Akşener'in masaya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İmamoğlu ve Yavaş ardından Saadet Partisi'ne geçti.


 

6lı masa 6lımasaaday meralakşener ekremimamoğlu kemalkılıçdaroğlu mansuryavaş akşener6lımasa