3 dönem kuralına takılan başkandan örnek cevap: "Bir dönemin sonu gelmez"

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde uygulanan üç dönem kuralı, yaklaşan yerel seçimler öncesinde iki dönemdir belediye başkanlığı yapan isimleri akıllara getirdi.  

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, hafta sonu Beyağaç’ta gerçekleşecek 12. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri ve tarhana festivali öncesinde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. 15-16 ve 17. Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak festival öncesi Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya gelen ve Denizli halkını Beyağaç’a davet eden Akçay, toplantı sonunda gazetecilerin “Yeni dönemde başkanlığa aday mısınız?” şeklindeki sorusuna örnek bir cevap verdi.

“BEN ÇOK DA MERAK ETMİYORUM”

“Üç dönemdir Beyağaç’a hizmet ediyoruz” diyen Akçay, AK Partide belediye başkanlarının müracaat etmemeleri gibi durum söz konusudur. Patimizin genel merkezi tarafından değerlendirme yapılıyor. 2019 da adaylık müracaatı yapmadık aynı durum geçerlidir. Sonuçta partiye bağlı olarak siyaset yapıyoruz. Bize teşekkür ederlerse bakış açımızda sıkıntı yok. Ben çok da merak etmiyorum. Davayı devam ettirecek arkadaş olursa koşmaya devam edeceğiz. Adayım diye bir cümlem yok. Beyağaç’a bir dönem daha hizmet etmek istiyor musunuz sorusuna gelince değişim, gelişim ve gençleşmeden yanayım. Bir dönemin sonu gelmez” dedi.

Mustafa KARAPINAR

ak parti denizli belediye başkanlarında üç dönem kuralı üç dönemi tamamlayan aday olabilecek mi? mustafa akçay yerel seçimler beyağaç belediye denizlidesiyaset