26,5 milyon liralık de destek sağlandı

DTO, yurt dışı fuar organizasyonları çerçevesinde 30 üyesini daha İtalya'da düzenlenen mermer fuarına gönderdi. Bu gelişme ile birlikte gözler Denizlili firmalara 2022'nin başından bu yana yapılan destek rakamına çevrildi.

Denizli Ticaret Odası, yurt dışı fuar organizasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Üyelerinden bu kez 30 kişilik bir heyeti İtalya’daki Marmo+Mac 2023 Mermer, Doğal Taş ve Dekorasyon Fuarı’na gönderdi. Fuarları sektörlerin ve üyelerinin gelişiminde çok önemli bir organizasyon olarak gördüklerini ve her fırsatı değerlendirdiklerini söyleyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerinin bu tür organizasyonlara katılabilmeleri için 2022’nin başından bu yana yaklaşık 26,5 milyon TL’lik Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı desteği sağladıklarını açıkladı. 2022’nin başından bu yana üyelerinin fuarlara katılımlarını sağlayabilmek için yaklaşık 26,5 milyon TL’lik Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı desteği aldıklarını belirten Erdoğan, “Gerek üyelerimizden gelen talep üzerine gerekse onların gelişimine ve işlerine katkı sağlayacağını düşündüğümüz fuarlara yönelik organizasyonlar yapıyoruz ve mümkün mertebe çok sayıda üyemizle katılmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede önümüzdeki aylara dair organizasyonlarımız da hazır 2-4 Ekimde gerçekleştirilecek Automechanika Dubai 2023 Otomotiv ve Yan Sanayi Fuarı’na ilgili sektördeki üyelerimizden oluşan 30 kişilik bir heyetle katılacağız. Ayrıca 07-11 Ekimde Köln’de Anuga Uluslararası Gıda Fuarı var; oraya da ilgili sektördeki üyelerimizden oluşan 40 kişilik bir heyetle gideceğiz. 11-14 Ekimde İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde Avrasya Ambalaj Fuarı var. 2 günlük bir iş seyahati planlandık; üyelerimizi, 13-14 ekimde fuara götüreceğiz. 13-16 Kasımda Messe Düsseldorf MEDICA 2023 Medikal Sağlık Fuarı var; ilgili sektördeki üyelerimizden oluşan 25 kişilik bir heyetle katılacağız. 5-8 Aralık’ta The Big 5 Global Yapı ve İnşaat Fuarı yapılacak; oraya da ilgili sektördeki üyelerimizden oluşan 55 kişilik bir heyetle gideceğiz. Fuar organizasyonlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı üyelerimize teşekkür ederim” dedi. Başkan Erdoğan, İSO 500’e giren firmaları da unutmadı; kutladı. Erdoğan, “Bu firmalarımız, bu başarılarıyla Denizli’mizin çalışkanlığını bir kez daha belgelemişlerdir” dedi.

DTOdan iş dünyasına destek Denizlili mermerciler İtalyaya akın etti Marmo+Mac 2023 Mermer Doğal Taş ve Dekorasyon Fuarı Uğur Erdoğan