2023'te Pamukkale Turist Hedefi: 3 Milyon

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli turizm oranlarına ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Şen, 2022 yılında yüzde 50 artış yaşanan Pamukkale'de 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaşıldığını söyledi, 2023 hedefinin ise 3 milyon olduğunu belirtti.

Türkiye'nin turizm geliri, 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 53,4 artarak 46 milyar 284 milyon 907 bin Dolar’a yükselirken ülkeden çıkış yapan ziyaretçi sayısı 51 milyon 369 bin 26 kişi oldu. Türkiye’de turizmle ilgili artış bu şekilde gerçekleşirken Denizli’de de paralel bir durum yaşandı.


“2023’te 3 Milyon Turisti Ağırlamayı Hedefliyoruz”

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, MK Yapım’a yaptığı açıklamada; Denizli turizm oranlarına ve hedeflerine değindi. Başkan Şen; “Pamukkale-Hierapolis-Denizli bölgesi de Türkiye ile paralel bir şekilde 2022 yılında ziyaretçi sayısı açısından artış yaşadı. 2021 yılında 1 milyon 200 bin ziyaretçi ağırlayan Pamukkale, 2022’de 2 milyon ziyaretçi aldı. Yüzde 50’nin üzerinde bir artış yaşadık. 2023 yılında da yine yüzde 50’lik bir artışla Pamukkale ören yerinde 3 milyon ziyaretçiyi bekliyoruz” dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Pamukkale’ye İyi Gelecek

Başkan Şen açıklamalarının devamında şunları aktardı: “Geçtiğimiz hafta içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Denizli’ye gelerek açılışını gerçekleştirdiği Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de Pamukkale Hierapolis Ören Yeri’ndeki ziyaretçi sayısını arttıracak unsurlardan biri olacaktır. 2023 yılında bunun etkisini göreceğiz. Tedavi için merkeze gelen vatandaşlarımızın Pamukkale’yi de görmeden gitmeyeceklerini düşünüyoruz.”

 

pamukkale pamukkaleörenyeri denizli denizlihaberleri denizliturizm gazimuratşen denturod pamukkalegiriş pamukkaleturizm pamukkaleziyaretçi