"1950'ye dayanarak seçim yapmak doğru değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak işaret etmesine Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu açıklama geldi. Çobanoğlu, '14 Mayıs 1950'ye dayanarak bir seçim yapmak doğru değil. Toplumu gerginleştiren ve kalıplaştıran siyasetten ve tavırlardan ziyade daha çok bütünleştiren bir tavır olmalı' dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Milletimiz 73 yıl sona aynı gün 6'lı masaya yanıtını verecek" dedi. Erdoğan, 14 Mayıs 1950’ı örnek göstererek seçim tarihini 14 Mayıs olarak işaret etti.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, www.denizlidesiyaset.’com’a yaptığı açıklamada, “14 Mayıs bizim için uygundur. Daha rahat bir ortamda seçimin yapılması, bir an önce bu ülkenin gerginlikten kurtulup, ülkenin gelişime doğru yol alması uygundur. Bizim için bir sakıncası yok. 14 Mayıs tarihini erken seçim olarak değerlendirmiyoruz. 14 Mayıs 1950’ye dayanarak bir seçim yapmak doğru değil. Toplumu gerginleştiren ve kalıplaştıran siyasetten ve tavırlardan ziyade daha çok bütünleştiren bir tavır olmalı. Çünkü ülkemiz büyük bir tehdit altında. Sınırlarımızda yaşanan gerginlikler, ülkemizi tehdit etmektedir. Ülkemiz bu sorunlarla uğraşırken toplumu ayrıştırıcı söylemlerde bulunmayı doğru bulmuyoruz. Ülkemizin sorunlarının üzerinde yoğunlaşmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi.