15 kadın, cnc operatörü olarak yetiştirilecek

İşkur- OSB ve MAKSİAD iş birliğinde kadın istihdamını destekleyerek nitelikli işgücü oluşturmaya yönelik önemli bir proje hayata geçiriliyor. 15 kadın kursiyer, CNC operatörü olarak yetiştirilecek. Adayların seçmeleri 17 Haziran 2026 tarihinde yapılacak.

CNC Operatörü mesleğinde kadın istihdamını artırmayı amaçlayan iş birliği protokolü, Denizli İŞKUR İl Müdürlüğünde düzenlenen törenle imzalandı. Protokole, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Çağrı Çeliktaş, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu ve MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı imza attı. İmzalanan protokol kapsamında, DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi tarafından verilecek eğitimlere katılacak 15 kadın kursiyer CNC Operatörü olarak yetiştirilecek. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, MAKSİAD üyesi firmalarda istihdam edilmesi hedefleniyor. Kadın istihdamı için yürütülecek bu programla, kadınların sanayi sektöründeki istihdamının artırılması ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amaçlanıyor.

15 KADIN KURSİYER

Protokol töreninde konuşan Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Çağrı Çeliktaş, kadınların çalışma hayatına katılımını destekleyen projelere önem verdiklerini belirterek, “İŞKUR olarak iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli iş gücü yetiştirmeye devam ediyoruz. Denizli OSB ve MAKSİAD ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sayesinde 15 kadın kursiyerimizi CNC Operatörü olarak yetiştirerek istihdama kazandıracağız. Bu protokolün hem kadın istihdamına hem de sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. Programa katılacak adayların seçmeleri 17 Haziran 2026 tarihinde Denizli İŞKUR İl Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.